Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Corneliu Mureșan, PSD Alba: Consiliul Județean trebuie să asigure fiecărui elev acces la educație

Publicat

Pentru cei mai mulți elevi, ziua de astăzi e una plină de bucurie, speranță și emoție. E ziua reîntâlnirii cu colegii și profesorii, ziua unui nou început de an școlar, a unui nou pas spre maturitate și împlinire profesională.

Nu și pentru Ștefan, Adriana, Delia, Andrei și Raul. Pentru ei, cinci tineri din satul Ungurei, astăzi e o zi a semnelor de întrebare și a incertitudinii. Emoția și bucuria începutului de an le e umbrită de o întrebare: Eu cu ce merg la școală?

Pentru a ajunge, din satul lor, la liceele din Sebeș, cei cinci trebuie să meargă aproape o oră, pe jos, până la prima stație de autobuz. Din cauză că, așa cum am atras atenția în repetate rânduri, sistemul de transport public la nivel județean este complet disfuncțional.

Astăzi, în locul unei festivități de deschidere de an școlar, am ales să fiu șoferul celor cinci tineri.

Voi face asta întreaga săptămână, până când, sper, domnul Ion Dumitrel și conducerea Consiliului Județean Alba vor găsi o soluție pentru a asigura transportul public în zonă.

Este inadmisibil ca, în anul 2023, Consiliul Județean Alba, în loc să vină cu soluții pentru reducerea abandonului școlar, să fie parte a problemei, prin indiferență și incapacitatea de a asigura un transport public optim.

Am discutat cu părinții celor cinci tineri iar posibilitate ca ei să renunțe la studii este reală, chiar mare, în lipsa unei variante de transport public.

Poate că, în logica domnului Ion Dumitrel și a șefilor Consiliului Județean, cinci elevi lăsați în urmă sunt doar o parte a unei statistici, un calcul matematic și electoral acceptabil.

Nu pot fi de acord cu așa ceva.

Un singur elev de-ar fi să renunțe la școală, din cauză că nu are cu ce să ajungă la școală, e o situație inacceptabilă și dovada clară că avem o administrație județeană falimentară.

Corneliu Mureșan, secretar executiv PSD Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 11.09.2023 at 13:01

    Oare candidatul PNL la Primărie şi şeful pe linie de partid a lui Dumitrel ar putea comenta ceva pe subiectul ăsta, sau el este focusat doar pe Pleşa ? A sunat clopoţelul băi adormiţilor ! Peste puţin timp vă va suna şi ….ceasul.

  2. Pripon Marius

    miercuri, 13.09.2023 at 23:46

    Esti un zero,ai ajuns subprefect datorită lui Negrescu,mai nou te visezi si deputat!!! Cat Negrescu nu va mai fi europarlamentar si tu vei fi din nou zero!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax