Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Coronavirus: Câți bani pot primi angajații care intră în carantină sau izolare. Care este procedura

Publicat

Persoanele angajate și asigurate în sistemul de sănătate pot beneficia de concediu medical și indemnizație pentru carantină, pentru prevenirea îmbolnăvirilor. În această perioadă, va primi doar o parte din salariu.

În aceste cazuri, persoana respectivă se adresează Direcției de Sănătate Publică pentru eliberarea unui certificat în care se trece durata perioadei de carantină. Apoi, medicul curant eliberează certificatul de concediu medical pentru carantină, pe durata stabilită în certificatul eliberat de DSP. Durata concediilor pentru carantină nu diminuează zilele de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afecțiuni, potrivit ziare.com.

În perioada în care angajatul este în carantină sau izolare, acesta primește mai puțini bani.

Cuantumul brut lunar al indemnizației pentru carantină reprezintă 75% din baza de calcul.

Ziare.com a făcut calculele pentru un salariu de 5.000 lei brut, fără alte beneficii. Astfel, dacă persoana respectivă ar câștiga net 2.925 de lei, dacă stă 10 zile lucrătoare în carantină, va primi 2.668 de lei, deci cu 257 de lei mai puțin. În cazul în care carantina s-ar întinde pe durata unei luni întregi, banii primiți la final ar fi 2.411 lei, deci diferența ar fi de 514 lei.

surse: ziare.com, libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax