Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CORONAVIRUS în Italia: Câți români trăiesc în regiunile afectate. Primul caz înregistrat în sudul peninsulei, la Palermo

Publicat

coronavirus

Șapte morți și 231 de persoane infectate cu coronavirus, în Italia, potrivit celor mai recente date, publicate marți dimineața de presa din peninsulă.

Potrivit RAI News autoritățile au anunțat și primul caz înregistrat în sudul Italiei, la Palermo, la o turistă care provine din Bergamo.

Evoluția COVID-19 în Italia obligă autoritățile din România să ia măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului. Italia este o țară în care se află câteva milioane de români, iar o mare parte dintre aceștia se află în zonele afectate.

Cei mai mulţi dintre români locuiesc chiar în nordul Italiei, în provinciile italiene afectate acum de epidemia de coronavirus. Italia este şi ţara cu care România are cele mai multe legături aeriene.

Românii sunt cea mai numeroasă comunitate de străini din peninsulă, practic sunt răspândiți prin toată Italia, dar cei mai multi se află în partea de nord, considerată și ceam mai bogată.

Citește și FOTO-VIDEO ALERTĂ CORONAVIRUS: O tânără și bebelușul ei de 7 luni, veniți recent din Italia, plasați în carantină la Alba Iulia

Cei mai mulţi conaţionali au ales să se stabilească în nordul ţării, în provinciile mai dezvoltate din punct de vedere economic, dar şi în jurul capitalei.

Conform cifrelor oficiale, peste 230.000 de români sunt înregistraţi în provincia Lazio, de exemplu, unde se află Roma şi unde au fost confirmate cazuri de coronavirus.

Citește și DSP Alba: ”În județ nu există niciun caz și nicio suspiciune cu privire la prezența coronavirus”

Pe locurile următoare cu cele mai importante comunităţi de români sunt provinciile Lombardia, cu 170.000, Piemonte, cu 147.000 şi Veneto, cu 126.000. Adică exact regiunile unde au fost înregistrate acum focare.

Numărul mare de români din peninsula italiană a dus şi la dezvoltarea traficului aerian dintre cele două ţări. În total, 21 de aeroporturi italiene sunt legate direct de ţara noastră.

Aşa se face ca anul trecut aproape 4 milioane de oameni au călătorit cu avionul între cele două ţări, iar acum zilnic sunt mii de pasageri care vin spre România din această ţară.

Măsuri suplimentare în aeroporturile din România

Autoritățile române spun că au luat măsuri în aeroporturi, măsuri care vor ajuta la limitarea răspândirii virusului care dă acum emoţii întregii Italii, dar și întregii Europe.

Românii care se întorc în ţară din zonele italiene afectate de coronavirus vor fi obligaţi, pe Aeroporturile din România, să completeze un chestionar. Mai întâi, pasagerilor li se cer datele personale, numărul şi o adresă de mail la care pot fi găsiţi pe perioada şederii în România, iar apoi ei trebuie să răspundă la câteva întrebări.

chestionar

Călătorii sunt întrebaţi dacă au locuit într-o zonă unde erau persoane infectate cu coronavirus şi dacă au intrat în contact direct cu astfel de persoane în ultimele 15 zile. Totodată, pasagerii trebuie să scrie dacă au fost spitalizaţi în ultimele 3 săptămâni şi să specifice dacă au avut simptome, precum febră, tuse şi dureri de cap.

Ministerul Transporturilor a stabilit mai multe măsuri care trebuie implementate în regim de urgență pentru a preveni răspândirea coronavirusului în România. Printrea acestea, se numără asigurarea unor culoare speciale de debarcare în  aeroporturi și recomandarea ca operatorii de trafic aerian, naval sau terestru să pună la dispoziția pasagerilor măști de protecție.

foto: digi24.ro, romania-actualitati.ro, rainews.it

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax