Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Coronavirus sau o simplă răceală? Simptomele care fac diferența între gripă, răceală şi noul virus din China

Publicat

gripa laborator

Tuşeşti, îţi curge nasul, te doare în gât şi ai febră? Sunt simptome prin care îşi este greu să îţi dai seama dacă ai o simplă răceală, un virus sau o infecţie bacteriană, potrivit Deutsche Welle. La prima vedere, simptomele noului coronavirus, numit 2019-nCoV, sunt similare unei răceli sau gripe.

Simptomele coronavirusului pot include:

  • Febră
  • Tuse seacă
  • Dificultate în respiraţie
  • Dureri musculare
  • Oboseală

Simptomele mai puţin tipice coronavirusului sunt:

  • Acumulare de mucus în gât
  • Durere de cap
  • Hemoptizie (Eliminare de sânge prin tuse, provocată de o hemoragie a căilor respiratorii, mai ales în cazurile de tuberculoză pulmonară)
  • Diaree

Simptome atipice coronavirusului:

  • îţi curge nasul
  • durere în gât

Rinoreea şi durerea în gât sunt de obicei semne de infecţie respiratorie a căilor superioare. Prin urmare, e destul de probabil ca cei care au stări de greaţă, le curge nasul şi strănută să aibă gripă sau o răceală obişnuită.

Citește FOTO-VIDEO ALERTĂ: O tânără și bebelușul ei de 7 luni, SUSPECȚI de coronavirus la Alba Iulia. Mama s-a întors din Italia

Noul coronavirus afectează în general căile respiratorii inferioare, iar majoritatea persoanelor infectate arată simptome precum tusea seacă, insuficienţă respiratorie sau pneumonie, însă nu durere în gât.

În primă fază, mulţi pacienţi sunt asimptomatici

Mulţi dintre cei infectaţi cu noul coronavirus nu prezintă iniţial simptome.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), citat de Mediafax, o agenţie germană de control şi prevenire a bolilor, noul virus are o perioadă de incubaţie de 14 zile.

Institutul recomandă celor care nu sunt siguri de ce boală suferă sau care au îngrijorări să consulte un doctor. Un medic poate lua probe şi determina în urma analizei prezenţa sau absenţa viruşilor la nivelul aparatului respirator.

Ajută măştile sanitare?

Nu chiar. Viruşii nu se transmit pe calea aerului şi noul coronavirus este transmis prin contact direct cu alte persoane şi suprafeţe contaminate. Astfel, este mai bine să fie menţinută o distanţă de siguranţă de cei care ar putea fi infectaţi. O măsură preventivă cheie este spălarea pe mâini cu săpun şi apă caldă în mod regulat. Este recomandabil să fie folosite şi hărtii prosop atunci când ne ştergem pe mâini.

sursa: digi24.ro, dw.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax