Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Coronițe, flori, crenguțe de brad. Cum ne decorăm masa pentru primirea invitaților la cina din Ajunul Crăciunului

Publicat

Poate cel mai special moment din Ajunul Crăciunului este cina alături de familie și de cei mai dragi prieteni. Pentru a fi o gazdă perfectă, muncești poate zile întregi să găsești și să prepari un meniu delicios, care să fie pe gustul tuturor. Pe lângă mâncarea pe care o servești, și decorarea mesei joacă un rol important. Fie că vorbim de tradiționalele coronițe din brad sau de cele mai moderne obiecte ornamentale, decorațiunile și felul în care aranjăm masa de Crăciun ne pot lumina și mai mult sărbătorile.

Preparatele pe care le vei pune pe masa de Crăciun trebuie să fie gustoase și să arate bine, însă, pe lângă mâncarea pe care o servești, nu uita că și decorațiunile de pe masă joacă un rol important.

Atunci când vorbim despre decorațiuni, atenţia trebuie îndreptată spre culori și modul de aranjare, în aşa fel încât combinaţiile de nuanţe şi numărul obiectelor să nu încarce prea mult masa.

Ideal ar fi să folosești trei culori. Poți apela la combinația roşu-alb-auriu; roșu-verde ori roșu-alb. De exemplu, poţi folosi o față de masă roșu cu auriu, farfurii albe cu o dungă aurie și șervetele roșii. O coroniță de advent cu patru lumânări va arăta foarte bine.

Dacă ai o masă mai mică și nu va încape coronița, poți utiliza niște crenguțe de brad pe care să le pui la colțuri sau pur și simplu pe un șervet frumos în farfurie. De asemenea, într-o vază mică, poți pune o crenguță de vâsc pe care să o așezi pe masă.

Pentru o atmosferă veselă, în centrul mesei poţi aşeza un aranjament din flori naturale sau poţi să pui în boluri transparente steluţe şi petale de flori, apoi să torni apă peste ele.

Vesela și tacâmurile sunt și ele foarte importante. Folosește tacâmuri de inox și vesela de ceramică ori porțelan. În niciun caz nu folosi veselă de plastic sau metal.

O farfurie mare, întinsă, aurie, poate fi o alternativă la îndemână pentru banalele fețe de masă albe. Dacă fața de masă este colorată, folosește o veselă albă, pentru un contrast puternic.

Dacă organizezi o petrecere de Crăciun, poți să personalizezi cartonașele cu numele invitaților, să legi câteva batoane de scorțișoară laolaltă și să fixezi cartonașul înăuntru sau pur și simplu sa-l așezi frumos în farfurie. De asemenea, poți să lași câteva cadouri simbolice în farfurie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax