Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Corpul de control al premierului: Companiile de stat trebuie să producă bani pentru buget

Publicat

palatul victoria guvern Companiile de stat trebuie să devina o sursă de venit pentru bugetul de stat, nu doar pentru angajații acestora sau pentru companiile private care lucrează cu ele, arată Corpul de control al premierului. În cazul în care o companie de stat ce ar putea aduce câştig bugetului nu face acest lucru, aceasta va trebui desfiinţată, transformată în instituţie publică sau vândută, susţin oficialii executivului.

Doar de pe urma a patru companii de stat, statul are de încasat aproape 400 de milioane de lei. În total însă, sumele sunt cu mult mai mari căci, potrivit ANAF, aproape două sute de mari firme datorează bugetului 2,7 miliarde de lei. E drept că nu sunt toate în subordinea statului, dar cele mai mari creanţe sunt raportate de companii care se află în subordinea Ministerului Economiei.

Companiile de stat trebuie să trebuie sa devină o sursa de venit pentru bugetul de stat, nu doar pentru angajaţii acestora sau pentru companiile private care lucreaza cu companiile de stat”, scrie într-o postare de pe contul de Facebook al Corpului de Control al premierului.

Acestea trebuie să devină o sursă de venit pentru bugetul de stat, nu doar pentru angajaţii acestora sau pentru companiile private care lucrează cu ele.

„Compania de stat care doar administrează fondurile de la bugetul de stat va trebui desfiinţată sau transformată în instituţie publică”, scrie în aceeaşi postare a Corpului de Control.

Inspectorii Guvernului au început deja verificările la Compania Naţională de Investiţii, CNADNR şi Romsilva.

Slaba administrare a companiilor de stat a făcut ca, de-a lungul timpului, instituţiile financiare internaţionale să ceară României numirea unor manageri privaţi la conducerea companiilor ineficiente.

Din 180 de companii de stat, doar 35 au manageri privaţi. Numărul lor ar urma să crească la 60 până la finalul anului.

sursa: digi24.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate