Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Corpuri noi de iluminat LED, în Cetatea Alba Carolina. Cum vrea administrația locală să reducă consumul de energie cu 75%

Publicat

Peste 220 de corpuri de iluminat din Cetatea Alba Carolina vor fi înlocuite cu unele noi, bazate pe tehnologia LED. Prin implementarea unui proiect în valoare de peste 1,3 milioane de lei, administrația locală vrea să reducă consumul de energie cu 75% față de situația actuală. De asemenea, se propune instalarea unui sistem de dimmare / telegestiune, care va permite creșterea sau scăderea nivelul de iluminare în anumite zone și în anumite momente ale nopții. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat, în ședința din 25 august, aprobarea participării Municipiului la „Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public” și aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului „Eficientizarea sistemului de iluminat public în Municipiul Alba Iulia  – Zona Șanțurilor Cetății Alba Carolina”.

Potrivit referatului de aprobare, Municipiul Alba Iulia are în pregătire depunerea unui proiect de finanțare în cadrul programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării eficiente a energiei în infrastructura de iluminat public. Proiectul are o valoare totală de 1.319.162,27 lei, din care 997.447,04 lei din bugetul alocat prin program, 249.369,26 lei contribuția solicitantului și 72.315,97 lei cheltuieli neeligibile.

În cadrul investiției propuse se vor monta 223 de corpuri (aparate) de iluminat bazate pe tehnologia LED, cu respectarea încadrării în clasele de iluminat a drumurilor/străzilor aferente proiectului. De asemenea, se va implementa un sistem de dimmare/telegestiune în cele 223 aparate de iluminat ale municipiului, care va permite reglarea fluxului luminos la nivelul acestora.

Pentru toate corpurile (aparatele) de iluminat se vor executa următoarele lucrări de bază, necesare demontării și montării acestora și echiparea cu sistemul inteligent de management prin telegestiune:

– deconectarea de la rețea a sistemului de iluminat;

– demontarea corpurilor (aparatelor) de iluminat existente, împreună cu brațele de prindere;

– montarea noilor corpuri (aparate) de iluminat, bazate pe tehnologie LED cu accesoriile aferente;

– realizarea conexiunilor;

– instalarea sistemului de dimmare / telegestiune;

– configurarea inițială a sistemului de dimmare / telegestiune;

– testare, verificare și punere în funcțiune

Potrivit autorităților locale, prin implementarea investiției se va realiza o economie a consumului de energie electrică de 75% față de situația actuală. Pentru a obține această economie, se vor monta 223 de aparate de iluminat bazate pe tehnologie LED și se va implementa un sistem de dimmare / telegestiune în corpurile de iluminat.

În urma implementării investiției va exista posibilitatea de a reduce consumurile generale, de a crește și scădea nivelul de iluminare în anumite zone și în anumite momente ale nopții. Aceste modernizări ale sistemului de iluminat vor permite și scăderea costurilor de întreținere și vor optimiza intervențiile pentru reparații / mentenanță și totodată vor crește gradul de confort și siguranță al cetățenilor pe timp de noapte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 20.08.2020 at 22:14

    Acum in ajun de alegeri iti sta capul numai la lucrari noi, ca deh, de aici vin banii de campanie. Dar despre iluminatul ornamental cu care este impanzita cetatea de ce nu ai grija sa functioneze, ca e la pamant. S-au habar nu ai ce a facut ala care zici ca-i fratele lui Stalin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax