Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Corturile de evenimente şi penitenciarele nu au nevoie de avize ISU. Proiect MAI

Publicat

Noi completări în legislaţia privind avizele de securitate la incendiu. Ministerul Afacerilor Interne propune modificări în lista construcțiilor și amenajărilor ce nu se supun avizării ori autorizării.

Potrivit proiectului de modificare a HG 571/2016, vor fi scutite penitenciarele şi corturile de evenimente, de de avizul de la pompieri.

“Prin excepție de la prevederile art.1, nu se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu:

– construcțiile cu caracter special aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Serviciului de Protecție și Pază, indiferent de emitentul autorizației de construire;

– construcțiile nucleare și cele aferente părții clasice a centralei nucleare;

– clădirile sau spațiile destinate fabricării, reparării și modernizării produselor de tehnică militară;

– corturile de evenimente.

Activitățile privind securitatea la incendiu pentru categoriile de construcții și amenajări prevăzute la alin.(1) lit.a) – c) se realizează de autoritățile care gestionează domeniile respective, potrivit reglementărilor specifice”, se arată în proiect.

Potrivit MAI, corturile de evenimente sunt temporare, dar sunt supuse unui proces birocratic de autorizare, iar cerințele sunt similare celor privind construcțiile clasice, ceea ce necesită mult timp.

Pentru construcțiile militare sau celor din categoria instituților din domeniul de apărare și ordine publică, inițiatorii susțin că există reguli specifice care se încadrează, oricum, în normele generale privind autorizația la incendii.

În privința clădirilor de importanță excepțională și deosebită, avizele se vor cere doar dacă acestea se încadrează în categoria de suprafață, număr de niveluri și număr de locuri din categoria clădirilor obișnuite, supuse avizării.

În schimb, toate spațiile comerciale din stațiile de metrou, construcții sau tarabe, indiferent de suprafață, vor fi supuse obligatoriu avizării la incendiu. De asemenea, în lista categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și autorizării privind securitatea la incendiu vor mai fi incluse, pe lângă chioşcurile de la metrou, şi centrele sociale pentru copii, bătrâni, persoane cu handicap ori fără adăpost.

“Categoriile de construcții și amenajări care se supun avizării și autorizării privind securitatea la incendiu

Clădiri sau spații amenajate în clădiri, având destinația de: […]

– educație timpurie și învățământ primar, cu aria desfășurată mai mare sau egală cu 175 mp;

– servicii sociale cu cazare pentru supraveghere, îngrijire sau adăpostire a copiilor, cu suprafața desfășurată mai mare sau egală cu 175 mp;

– servicii sociale cu cazare pentru supraveghere, îngrijire sau adăpostire a bătrânilor și a persoanelor cu dizabilități sau lipsite de adăpost, cu mai mult de 50 locuri, indiferent de suprafața desfășurată.”

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax