Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Corul Belcanto al elevilor școlii Avram Iancu din Alba Iulia, în concert la Biserica Maieri I, cu ocazia Sfântului Nicolae

Publicat

Elevii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia au cântat în Biserica Maieri I, pentru credincioșii care au participat la slujba religioasă de Sfântul Nicolae. 

Reprezentanții unității de învățământ au precizat într-un comunicat de presă următoarele: ”Corul Belcanto al ciclului gimnazial și elevii clasei a III-a C de la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” din Alba Iulia au pregătit un dar de suflet pentru credincioșii Parohiei Maieri I, care au participat la slujba religioasă de Sfântul Nicolae.

Elevii au fost coordonați de prof. Gabriel Bucur, directorul școlii, Simona Florea, profesor de religie şi de Virginia Muntean, profesor pentru învățământul primar.

În această atmosferă de sărbătoare, elevii au oferit un emoționant moment artistic care a cuprins o scenetă religioasă ,,Sf. Nicolae” pregătită de elevii clasei a III-a C și câteva colinde interpretate de Corul Belcanto.

La finalul liturghiei, copiii au oferit credincioșilor, părinților și bunicilor prezenți îngerași magici confecționați cu mult suflet de aceștia la școală, pe care au scris mesaje de felicitare cu prilejul sărbătorilor de Crăciun.

Directorul Gabriel Bucur a transmis faptul că  parteneriatul dintre Şcoala “Avram Iancu” şi Biserica Maieri I există de mai mult timp şi prin activităţile care se realizează în cadrul acestuia, cele două instituţii încearcă să îndrepte paşii copiilor către adevăratele valori creştine.

Părintele Nicolae Topârceanu a mulțumit pentru minunatul dar oferit de elevii școlii, subliniind faptul că prin acest parteneriat  școală – biserică se formează cel mai bine profilul moral al elevilor, educaţia religioasă fiind una dintre laturile care contribuie la realizarea omului frumos: moral, cinstit, demn, integru.

Copiii au fost răsplătiți, la final, cu aplauze, felicitări și dulciuri oferite din partea parohiei Maieri I”, au precizat reprezentanții școlii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax