Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Corul „Theotokos”, în turneu în Japonia, în noiembrie-decembrie. De Ziua Naţională a României, susţine un concert la ambasadă

Publicat

cor theotokos În perioada 27 noiembrie – 8 decembrie, corul „Theotokos”, coordonat de dirijorul Călin Bulac, va susţine un turneu muzical în Ţara Soarelui Răsare. 47 de persoane, dintre care interpreţii vocali ai corului şi membrii unei formaţii instrumentale din Cluj, se vor deplasa în Japonia pentru a o colinda, atât la propriu, cât şi la figurat.

„Este un turneu realizat în scopul susţinerii de concerte în Tokyo şi Yokohama. Repertoriul este format din colinde tradiţionale româneşti, cântece patriotice (pentru Ziua Naţională), precum şi cântece de Crăciun din repertoriul internaţional. Participă 47 de persoane, corişti şi instrumentişti care asigură acompaniamentul „live” al concertelor, toţi fiind îmbrăcaţi în costume populare”, a declarat Călin Bulac, coordonatorul corului.

În cadrul turneului în Japonia, corul va susţine şapte concerte, primul fiind chiar de Ziua Naţională a României, la sediul Ambasadei României din Tokyo. La acest eveniment vor lua parte oficialităţi din ţara gazdă, precum şi membri ai familiei regale nipone.

Referitor la costurile pe care un asemenea turneu în Japonia le presupune, acestea se compun din biletele de avion, autocar spre şi dinspre aeroportul din Budapesta, cazare la hotel de 3 stele în Tokyo şi autocar la dispoziţia corului pe teritoriul Japoniei.

„Părinţii copiilor au achitat câte 550 euro de persoană. Diferenţa de bani s-a adunat din sponsorizări, iar cel mai important sprijin financiar l-am primit de la Guvernul României, în urma cererii adresate d-lui prim ministru Victor Ponta, in timpul vizitei de la Alba Iulia”, mai spune dirijorul corului.

Suma totală a turneului este de 51.765 de euro, dintre care 80.000 de lei au fost alocaţi de Guvernul României prin hotărâre de Guvern, în cadrul şedinţei de miercuri. Restul de bani provin de la copii şi din sponsorizări.

Organizatorii acestui turneu sunt Parohia Ortodoxă Română din Tokyo, Ambasada României din Tokyo, Societatea Japonia – România, condusa de Akiko Igaya.

Ioana MIHU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax