Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul „Corupţie la Finanţe”: Avocata Doina Scutea pune la îndoială veridicitatea stenogramelor prezentate de procurorii DNA

Publicat

Decanul Baroului de Avocaţi Alba, avocata Doina Scutea, judecată în Dosarul „Corupţie la Finanţe”, pune la îndoială veridicitatea convorbirilor telefonice prezentate de procurorii DNA ca probe, împotriva acesteia. Apărătorul ei, dar şi avocaţii celorlaţi inculpaţi au cerut magistraţilor Curţii de Apel Alba Iulia aprobarea cererii de a copia înregistrările telefonice, efectuate de DNA şi stocate pe suport optic, în vederea verificării faptului că acestea sunt cu adevărat corespunzătoare.

Dat fiind faptul că practica CEDO prevede astfel de măsuri, în vederea asigurării în mod echitabil a dreptului la apărare, instanţa a acceptat, marţi, solicitarea avocaţilor apărării şi a acordat termen de două săptămâni pentru copierea materialelor înregistrate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, copierea convorbirilor se va realiza la sediul instanţei, în prezenţa unor specialişti de la DNA şi a experţilor desemnaţi de avocaţi.

Judecarea dosarului va fi reluată în data de 19 aprilie, la ora 12.00. De menţionat este faptul că, la termenul de marţi, avocaţii au formulat mai multe cereri, în încercarea de a amâna pe cât posibil începerea propriu-zisă a judecăţii. Magistraţii au respins toate celelalte solicitări.

Reamintim faptul că avocata Doina Scutea a solicitat, în urmă cu o lună, strămutarea dosarului la o altă instanţă, iar în acest sens s-a adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În data de 1 aprilie, instanţa superioară a judecat un termen intermediar şi a hotărât respingerea cererii de suspendare a judecării dosarului de la Curtea de Apel Alba Iulia, până când se judecă strămutarea de la Înalta Curte, stabilită pentru 28 aprilie.

În Dosarul „Corupţie la Finanţe”, Doina Scutea este cercetată alături de fostul director al DGFP Alba, Ştefan Anghel Bogin şi fostul ofiţer SIE, Claudiu Vulpe, pentru infracţiuni de corupţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mircea

    vineri, 15.04.2011 at 00:35

    Daca o infractoare de genul lui doina scutea contribuie la infaptuirea justitiei in Romania,inseamna ca nu este de mirare neincrederea pe care populatia si U.E. o manifesta fata de justitia romana.
    In orice tara din lume o astfel de „avocata” nu ar mai fi putut sa-si exercfte meseria fiind exclusa din breasla,basca ca dumneaiei este si decana baroului de avocat.Ce sa spunem decat „cum ii turcul asa-i si pistolul”BRAVOS NATIUNE !!! HALAL SATI FIE !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax