Connect with us
Publicitate

AIUD

Coșmarul trăit de o femeie din Alba: A fost bătută, umilită și neglijată de fiul și nepotul ei. Cum a scăpat de calvar

Publicat

batrana-batuta

O femeie din Alba a trăit un adevărat coșmar mai bine de trei ani, iar viața i-a fost îngreunată chiar de către fiul și nepotul acesteia.

Cei doi bărbați au bătut-o pe femeia care le era mamă, respectiv bunică, au umilit-o și neglijat-o. Nu puține au fost momentele în care femeia, pentru a scăpa de bătăi, s-a refugiat prin vecini.  

Pentru faptele lor, dar și pentru că au vândut aproape tot ce era fier din casa femeii, magistrații din Aiud i-au condamnat pe cei doi la închisoare: unul cu suspendare, iar altul cu executare, pentru că mai avea și o altă faptă penală comisă în trecut. 

Femeia a scăpat de calvarul cauzat de fiu și nepot, când s-a mutat la fiica ei.

Faptele comise de cei doi sunt descrise în motivarea Judecătoriei Aiud din 20 octombrie 2021. Pedeapsa a venit la mai bine de 6 ani de când femeia a scăpat din mâinile celor doi.

Bătută și umilită de fiu și nepot

Calvarul femeii a început în anul 2013; atunci, atât vecinii, cât și fiica femeii au văzut-o pe aceasta cu urme de violență pe corp.

Femeia avea mai multe probleme de sănătate și, în loc să fie ajutată de cei doi, aceștia o agresau verbal și fizic.

Nu de puține ori, potrivit motivării instanței, femeia fugea din casa pe care o deținea și se refugia pe la vecini, din cauza bătăilor.

După bătăile primite, femeia a fost dusă de două ori la spital, o dată în 2014 și o dată în 2015.

Mai mulți martori au declarat în timpul procesului cum au asistat la mai multe episoade în care femeia era bătută  de cei doi.

”(…) în vara anului 2015, posibil în lunile iulie –august, martorul, vecin cu persoana vătămată, a auzit-o pe aceasta cum îi ruga pe cei doi inculpați să nu o mai lovească, sens în care striga <Nu mai da!>. În plus, la o dată pe care nu și-o mai amintește cu exactitate, martorul a asistat direct la un asemenea incident, respectiv l-a observat pe inculpatul (…) care se afla pe veranda locuinței în timp ce o lovea cu pumnul de mai multe ori pe persoana vătămată. Or, chiar inculpatul anterior menționat a recunoscut, la un moment dat, față de martor, faptul că a agresat-o pe mama sa, deoarece ,<nu a dorit să bea țuică>”, se arată în motivarea instanței.

Cum a scăpat femeia de chin

Calvarul acesteia s-a terminat în septembrie 2015, când a plecat din casa pe care o deținea, la locuința fiicei sale, iar aceasta a și fost desemnată pentru a avea grijă de femeie.

Însă cei doi bărbați au rămas în casa femeii până când au fost evacuați din locuință.

Au demontat fierul din casă

Până să fie evacuați, aceștia au demontat cam tot ce era sau conținea fier de prin casă.

”(…) aceștia și-au însușit un număr de 5 calorifere confecționate din fontă, 1 boiler electric și o cadă, confecționate din fontă, din baie, 2 cazane tip centrală de fier din pivniță, din care unul funcționa pe bază de gaz, iar altul pe bază de cărbune, precum și mașină de țesut plasă”, se mai arată în motivarea instanței.

Apoi au dus bucățile de fier la un centru de colectare, unde au fost valorificate pe diferite sume.

Pedeapsa celor doi care și-au bătut mama și bunica

Fiul femeii a primit 2 ani pentru violență în familie și 9 luni pentru furt. În total, a fost condamnat la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare.

Nepotul a fost condamnat la 1 an pentru furt și 2 ani și șase luni pentru violență în familie. Un total de 2 ani și 10 luni de închisoare. Pentru că avea o condamnare mai veche, de 1 an și 4 luni închisoare, acesta a fost condamnat la închisoare cu executare.

Pedeapsa din data de 20 octombrie nu a fost definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax