Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cosmin Arion, consilier județean ALDE Alba: Arestul la domiciliu sau în weekend nu este o noutate în UE

Publicat

Cosmin Arion, consilier județean ALDE Alba, a transmis vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că legea „pușcăria de sufragerie” sau „pușcăria de weekend” nu este o noutate în spațiul european sau în cel internațional.

„A apărut în spațiul public o nouă lege, emisă de Parlamentul României, și trimisă spre promulgare Președintelui Iohannis, Legea privind măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate. Unii spun în paranteză <pușcăria de sufragerie> sau <pușcăria de weekend>. Cei condamnați până la 5 ani de închisoare au posibilitatea să facă această condamnare într-un regim mai special de detenție.

Această lege nu este o noutate nici în spațiul european, nici în spațiul internațional. Încă din 1870 în Statele Unite era o astfel de lege. Cel care era condamnat putea să nu săvârșească această condamnare cu promisiunea că nu va comite alte fapte penale, fiind sub supravegherea unui terț. Această lege este răspâdită la nivelul întregii Uniuni Europene. Cei condamnați la sentințe ușoare, aceste zile de detenție le fac acasă. Vreau să dau ca exemplu Italia, unde condamnările mai mici de 3 ani, dacă nu mă înșel, de la ora 6.00 dimineața până la 22.00 seara pot să meargă oriunde, pot să lucreze, cu obligația ca de la ora 22.00 la ora 6.00 să fie la sediul indicat în sentință”, a transmis Cosmin Arion.

Consilierul a declarat că aceste măsuri alternative de executare a pedepselor privative de libertate nu se iau automat față de cel condamnat.

„Este un judecător de supraveghere care studiază dosarul inculpatului și conform legii emite o hotărâre conform căreia i se admite cererea sau nu i se admite cererea de executare a pedepsei într-o formă mai ușoară”, a explicat consilierul județean.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax