Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cosmin Savu de la ”România, te iubesc!”, pentru cititorii Alba24: ”Am plecat pe urmele lui Frank Timiș, din Alba în Senegal”

Publicat

Jurnalistul ProTV, Cosmin Savu, a realizat o anchetă jurnalistică în Senegal și îi invită pe toți cititorii Alba24 să o vadă duminică, la ProTv.

Este vorba despre o afacere care are un numitor comun cu județul Alba: controversatul Frank Timiș, altădată personaj puternic în Alba, „inventatorul” afacerii de la Roșia Montană. 

Paradoxul African: cei mai săraci oameni trăiesc pe cel mai bogat continent în resurse naturale. Înainte de 1990, România a avut o relație privilegiată cu multe dintre țările din Africa Subsahariană.

Eforturi uriașe au fost depuse pentru a se construi relații comerciale, politice, diplomatice și militare. Acum, sărăcie, corupție și goana după resurse. 

Sună cunoscut? Cel mai bogat zăcământ aurifer din România, se regăsește într-una dintre cele mai sărace zone din țară, în Munții Apuseni, la Roșia Montană.

Cosmin Savu a plecat pe urmele unuia dintre cei mai bogați români din toate timpurile. Așa a ajuns în Senegal, unde o ”afacere” a lui Frank Timiș secătuiește o țară întreagă. Se pare că acesta a mituit un om, pe fratele președintelui, pentru a-și păstra două mari concesiuni de gaz, pe care ulterior le-a vândut către British Petroleum.

Despre asta și multe altele, duminică, exclusiv la ”România, te iubesc”, o anchetă de Cosmin Savu. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax