Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” s-a încheiat spectaculos cu Paula Seling și Ducu Bertzi. Vezi premianţii din concurs

Publicat

YouTube video

Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Concurs „Ziua de Mâine” s-a încheiat duminică seară cu Gala Laureaților și un concert absolut spectaculos, cu Paula Seling, Ducu Bertzi, Adrian Ivanițchi și Florin Săsărman. După o „încălzire” de două seri de folk la rând, publicul albaiulian și-a dat propriul concurs duminică seară, printr-o generoasă susținere și afecțiune pentru artiști.

După ce, sâmbătă, cei 11 participanți în concurs și-au demonstrat calitățile de folkiști, câțiva dintre aceștia au pășit din nou duminică pe scenă, la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a-și primi premiile. Așadar, în urma deliberării, juriul a dat verdictul: marele câştigător al concursului este Cosmin Vaman, care locuiește de mai mulți ani la Iași și originar din Bacău.

Premiile au fost înmânate câștigătorilor de către membrii juriului, iar după primirea trofeelor, aceștia au mai interpretat câte o piesă.

Aceștia sunt câștigătorii premiilor I, II și III și ai premiilor speciale:

Premiul I – Cosmin Vaman, din Iași (originar din Bacău)

Premiul II – Grupul „Punct și virgulă” din Cluj Napoca

Premiul III – Adela Țițescu din județul Prahova

Premiul de Popularitate al Juriului – Grupul „Icarus” din Botoșani

Premiul Special al Consiliului Județean – Petre Ancuța din Târgu Jiu

Premiul Radio Reîntregirea – Laura Todică din Alba Iulia

Premiul „folkalba.ro” – Laura Todică din Alba Iulia

Premiul Radio România Actualități – Claudia Ciobanu și Dan Cristi Ioniță din Cluj Napoca

Juriul a fost compus din Mihai Cosmin Popescu (președinte), Mihaela Gornic, Călin Bulac, Claudiu Marean, Florin Săsărman, Marius Matache și Daniel Avram.

Seara a continuat  cu un concert extraordinar susținut de Adrian Ivanițchi, Florin Săsărman & Alexandru Filip, Ducu Bertzi cu Mihai Neniță și trupa Nomads și, în final, Paula Seling. Adrian Ivanițchi, un folkist din primele generații din România, a susținut un recital de „folk-folk”, fără influențe din alte genuri, spre bucuria celor care apreciază rarele momente în care mai pot auzi acest gen de muzică. În continuare, publicul a ascultat piese din genuri variate, inclusiv colinde.

Florin Săsărman la chitară și voce, alături de Alexandru Filip la clape, au deschis sezonul colindelor în Alba Iulia, reușind, prin muzică, să îi aducă și pe cei din public mai aproape de atmosfera sărbătorilor. La final, primind „inima” festivalului de la Vali Șerban, l-a invitat și pe acesta să cânte împreună piesa „Kumbaya, my Lord”, spre încântarea publicului.

Publicul a fost, astfel, pregătit pentru intrarea lui Ducu Berți în scenă. Cunoscutele sale melodii au fost interpretate într-o formulă nouă, împreună cu Mihai Neniță la vioară electrică și trupa NoMads, formată din Alexandra Stoenescu – chitară, voce, instrumente neconvenționale și Irina Macovei – vioară, voce, instrumente neconvenționale. Cele două artiste, auto-declarate „nomade”, au făcut o demonstrație de virtuozitate, cu care s-a delectat chiar și Ducu Berți, retras într-un colț al scenei. În ultima parte a recitalului, Mihai Neniță și-a transformat vioara electrică în contrabas, ridicând și mai mult tonusul publicului, care s-a implicat total, armonizând melodiile cu aplauze.

Concertul Paulei Seling, prezentă pentru prima dată la Festivalul de Folk la Alba Iulia, va intra cu siguranță în istoria evenimentului și va rămâne și în inima interpretei, după cum a mărturisit ea însăși. Aproape fiecare piesă din recital a fost susținută de „corul” din public, de la piese cunoscute, colinde, și chiar și o melodie nouă, cântată pentru prima dată, aici, la Alba Iulia, intitulată „Acasă”. Este greu de descris în cuvinte atmosfera fantastică ce s-a creat în sala Casei de Cultură, însă este sigur că cei care au fost prezenți vor păstra în minte și în inimi, cel puțin pentru o perioadă, momentele din ultima seară a Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”.

Invitații au ținut să mulțumească organizatorilor (în special lui Dan Popescu și echipei sale de la Consiliul Județean), repetând, fiecare, că „Ziua de Mâine” este cel mai bine organizat festival de acest gen din țară și apreciind felul în care acesta se dezvoltă de la an la an.

Iată câteva imagini foto-video de la eveniment:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax