Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cosmina Pop, șefa Promoției 2020 a Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia:”Sunt onorată să fiu absolventa acestui liceu”

Publicat

Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a prezentat-o, vineri, pe pagina de Facebook, pe Cosmina Pop, șefa Promoției 2020 a instituției de învățământ. Potrivit reprezentanților liceului, tânăra a absolvit colegiul militar albaiulian cu media generală 9,77, iar în urma repartiției care a avut loc joi, 9 iulie, ea a fost admisă la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București, specializarea calculatoare și tehnologia informației.

”Încă de la începtutul liceului Cosmina și-a stabilit obiective mărețe, reușind prin pregătire intensă și constantă să devină șef de clasă, elev plutonier adjutant și mai apoi șef de promoție. Ea a absolvit colegiul militar albaiulian cu media generală 9,77, spun reprezentanții colegiului.

Pe Cosmina o încearcă acum, la finalul acestui capitol frumos, care a fost colegiul militar, sentimente de bucurie dar și de nostalgie. Este fericită că și-a atins obiectivele pe care și le-a fixat, dar tristă pentru că se desparte de colegii care timp de patru ani i-au fost aproape, de cadrele didactice și militare.

”Sunt foarte onorată să port acest titlu de șef de promoție și să fiu absolventa acestei prestigioase instituții de învățământ militar liceal. Sunt fericită că am atins obiectivele pe care mi le-am stabilit dar în același timp sunt tristă pentru că îmi părăsesc colegii, cadrele didactice și militare. Sunt conștientă însă că viața este un drum cu un singur sens și trebuie să îi urmez cursul. Sunt nerăbdătoare să îmbrac uniforma de student, să îmi cunosc noii colegi și să îmi stabilesc noile obiective” a spus Cosmina.

Datorită performanțelor școlare deosebite, Cosmina a fost desemnată anul trecut, elevul plutonier adjutant, elevul cu cel mai mare grad onorific în colegiul militar. Despre îndeplinirea acestei misiuni, Cosmina spune că a reprezentat o mare responsabilitate dar a ajutat-o să devină mai sociabilă și mai tolerantă cu ceilalți. Ea îi îndeamnă pe colegi să se pregătească în continuare „pentru că repetiția este cheia învățăturii, iar învățătura este cheia succesului și să nu uite că fac parte din marea familie a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul!”.

Diriginta Cosminei, doamna profesoară Simina Dura, spune despre eleva sa că a fost un model de implicare, dăruire și reușită în pregătirea școlară.

”Cosmina a fost, pentru mine, o provocare! O provocare să o cunosc, să o înteleg dar mai ales să-i transmit cunoștințe la un nivel înalt. O elevă cu un potențial intelectual deosebit, s-a dăruit pregătirii cu o seriozitate rar întâlnită la un elev. Astfel de-a lungul celor patru ani, s-a menținut pe primul loc în clasă. A reprezentat pentru colegi un sprijin atunci când i se solicita ajutorul pentru a întelege și rezolva sarcinile didactice. Sunt convinsă că va dovedi aceeași abnegație și implicare pentru pregătirea sa atât ca studentă cât și ca profesionist. O felicit, îi doresc mult succes și să își facă o viață frumoasă, plină de satisfacții!”.

În urma repartiției care a avut loc joi, 9 iulie, Cosmina a fost admisă la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București, specializarea calculatoare și tehnologia informației.

Felicitări, Cosmina! Suntem mândri de tine şi îţi dorim mult succes în tot ceea ce îți propui în viitor!”, au scris reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax