Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Costoiu: Peste 100.000 de studenţi şi doctoranzi vor primi burse pentru programe de practică la companii. Bani şi pentru firme şi universităţi

Publicat

DSC_0337 Peste 100.00 de studenţi şi doctoranzi din ţară vor beneficia de burse pentru programe de practică la companii. De asemenea, vor fi decontate de la stat şi cheltuielile cu salariile pentru unii angajaţi care să îi îndrume pe tineri în perioada de practică. Declaraţiile au fost făcute la Alba Iulia, de ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu.

“Anul acesta vom investi în mod special bani pentru a finanţa practica studenţilor la operatori economici. Nu doar finanţăm o practică pentru ca studenţii să-şi desfăşoare activitatea într-un laborator, ci să-şi desfăşoare activitatea practică la un operator economic, la o firmă, la o companie, fie ea mică sau mijlocie, dar în acelaşi timp investind bani şi în companie”, a declarat ministrul Costoiu la Alba Iulia.

Acesta a precizat că se oferă astfel şansa companiei să deconteze, să plătească salariile unor angajaţi, care să lucreze, “să investească timp în studenţi, care să le arate studenţilor ce înseamnă un utilaj, un echipament, un know-how, un serviciu”.

De aceste programe vor beneficia anul acesta peste 100.000 de studenţi din universităţile din România, potrivit ministrului. Aceştia vor priomi bani de practică, respectiv burse.

“Şi universitatea va primi bani pentru profesorii pe care să-i scoată dintr-un program obişnuit şi să-i ducă către practică”, a mai spus Costoiu.

În opinia sa, “cele mai solide legături se construiesc între student şi angajator în perioada de practică. Angajatorul îl cunoaşte pe student, ştie care îi sunt capacităţile, îl îndrumă către o anumită direcţie, iar, la finalizarea unor perioade de practică din fiecare an, de trei ani, patru, depinde de specializare, tânărul poate să fie preluat imediat de către companie”.

Ministrul a vorbit şi despre burse pentru doctoranzi şi post-doctoranzi.

Anul acesta revenim cu proiectul de burse doctorale, 1.850 de lei pentru fiecare doctorand, pe lună, pentru a-şi finaliza studiile împreună cu un operator economic sau împreună cu mediul, pentru că nu toţi se adresează unui operator economic, sunt şi doctoranzi în istorie sau limbi străine şi aşa mai departe, dar şi aceştia trebuie să facă dovada că teza lor răspunde unei comenzi sociale şi, de asemenea, pentru post-doctoranzi, burse de 3.700 de lei, cu aceleaşi condiţii”, a declarat Mihnea Costoiu.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, a fost prezent, luni, la evenimentul de deschidere oficială a anului universitar 2014-2015 la Alba Iulia.

Acesta a ţinut să sublinieze încrederea pe care o are în universitățile tinere “și mai cu seamă în valoarea simbol al acestei universității din inima Ardealului”, referindu-se la UAB.

„Școala românească este o școală care reușește să construiască greu, dar bine”, a precizat Costoiu.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax