Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cotă de reprezentare de 33% atât pentru femei, cât și pentru bărbați, pe listele electorale ale partidelor

Publicat

Senat

Listele de candidaţi propuse de partidele politice vor asigura o reprezentare echilibrată a femeilor şi bărbaţilor în cele două Camere ale Parlamentului.

Cota minimă de reprezentare va fi de 33% din totalul candidaturilor, prevede propunerea legislativă de modificare a Legii 208/2015 privind alegerile legislative, adoptată, luni, în plenul Senatului.

Au fost înregistrate 83 voturi „pentru”, 11 „împotrivă” şi trei abţineri.

„Listele de candidaţi pentru Senat/Camera Deputaţilor, cu excepţia celor care conţin mai puţin de trei candidaţi, trebuie întocmite astfel încât să respecte cota minimă de reprezentare de 33% atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, din totalul candidaturilor propuse.

Înscrierea candidaţilor în listele pentru Senat, respectiv Camera Deputaţilor, se realizează prin alternarea unei persoane de un gen, cu alte două persoane de gen opus, până la epuizarea locurilor de pe listă”, prevede propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PNL, PSD, UDMR şi USR.

Propunerea va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

sursă: Agerpres

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    marți, 24.05.2022 at 11:50

    @ Redactia Alba 24 : Care Ar FI Gheseftul ( PROFITUL, traducere din evreiasca ” de balta ” ! ) ?? La Alegerile din 2024 VOR fi alesi Ca Parlamentari, TOT fifty-fifty ( la paritate 50% – 50 ” ) Un Marcel Ciolacu si O Marcela ??? , un Matu Citu si o Cita, un Kelemen Hunor si o Kelemena, O Diana Sosoaca Si UN Sosoc ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  2. pilu

    marți, 24.05.2022 at 13:02

    Lăsaţi mă cioacele astea cu reprezentarea, transpuneţi in viaţă ceea ce a hotărât poporul la referendum. 300 de parlamentari, să mai diminuăm numărul trântorilor de partid. Poate aşa nu mai au naţionalităţile conlocuitore atâţia reprezentanţi,cu care să se manipuleze voturile prin Parlament.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax