Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cotele mici ale râului Ampoi atrag pescuitul ilegal. Patru tineri prinşi cu plasa la scobar

Publicat

Un echipaj de jandarmerie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a surprins, duminică, patru tineri care pescuiau în râul Ampoi cu unelte interzise de normele legale.

Cei patru se aflau pe strada Streiului din cartierul albaiulian Bărăbanţ, chiar lângă podul peste râul Ampoi şi, în câteva minute, cu ajutorul unei plase monofilament, reuşiseră să captureze aproape două kilograme de peşte din speciile scobar, clean şi oblete.

De precizat este că râul a atins cea mai mică cotă din ultimii zeci de ani. Chiar şi localnicii se miră de consecinţele secetei asupra râului, a cărui adâncime nu trece de glezne. Peştii au ajuns să se zbată în ochiurile de apă rămase pentru supravieţuire.

Intervenţia oportună a jandarmilor a pus capăt activităţii ilegale de pescuit şi a prevenit afectarea mult mai gravă a faunei acvatice.

Tinerii au fost identificaţi ca fiind T.A.C., B.C., V.A.V. şi P.A, cu vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani şi au fost conduşi pentru continuarea verificărilor la sediul Jandarmeriei Alba. Aici,  în conformitate cu prevederile O.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, au fost întocmite pe numele lor actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de pescuit a resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale. Plasa monofilament a fost ridicată în vederea confiscării, iar întreaga cantitate de peşte a fost predată AJVPS Alba.

Râul Ampoi coboară dinspre Zlatna, străbate periferia municipiului Alba Iulia şi se varsă în râul Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax