Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cotele obligatorii de refugiaţi, aprobate de Uniunea Europeană. Câţi imigranţi ar urma să ajungă în România

Publicat

imigranti ilegaliÎn cadrul Consiliului JAI, Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu „o largă majoritate”, marţi seară, privind repartizarea pe bază de cote a 120.000 de refugiați.

Ungaria, Cehia, Slovacia şi România au votat împotriva, însă au fost depăşite în sistemul cu majoritate calificată după ce Polonia a renunţat la obiecţii. Decizia finală va fi însă luată în Consiuliul European. Dacă aceste cote vor fi puse în aplicare, România urmează să primească 6.351 de refugiaţi.

Primii refugiaţi urmează să ajungă în România după data de 1 octombrie.

România ar urma să primească 2.475 de refugiaţi din 66.000 de extracomunitari distribuiţi din Italia şi Grecia, conform sistemului provizoriu de cote aprobat marţi de Consiliul JAI, numărul total de imigranţi alocat până în prezent Bucureştiului fiind de 4.837.

Potrivit deciziei luate marţi seară, Franţa va primi 3.064 de imigranţi din Italia şi 9.898 din Grecia, în timp ce Germania 4.027 din Italia şi 13.009 din Grecia. Ungariei i-ar reveni 306 refugiaţi din Italia şi 988 din Grecia.

MAI precizează, într-un comunicat transmis marţi, că, la Consiliul extraordinar JAI, vicepremierul Gabriel Oprea a votat împotriva proiectului deciziei de aplicare a cotelor obligatorii, reiterând poziţia de principiu conform căreia România nu susţine relocarea de refugiaţi pe baze obligatorii.

„Vicepremierul Gabriel Oprea a transmis miniştrilor de interne europeni şi reprezentanţilor Comisiei Europene faptul că România este solidară cu statele membre afectate de un aflux foarte mare de refugiaţi şi tocmai de aceea, încă de la primele dezbateri pe tema solidarităţii şi responsabilităţii, Guvernul României şi-a manifestat disponibilitatea şi a decis preluarea prin relocare a unui număr de 1705 refugiaţi din Italia şi Grecia şi 80 refugiaţi din afara Uniunii Europene (în total 1785 refugiaţi)”, se menţionează în comunicat.

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri, la ora 19.00, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European Extraordinar Informal.

„Reprezentanţii statelor UE au aprobat marţi, la Bruxelles, cu o largă majoritate, o decizie de relocare a încă 120.000 de refugiaţi”, anunţă preşedinţia luxemburgheză a Consiliului Uniunii Europene.

Principalii oponenţi – Cehia, Ungaria, România şi Slovacia – au fost depăşiţi în sistemul cu majoritate calificată după ce Polonia a renunţat la obiecţii, relatează EUObserver.

Ministrul de Interne al Cehiei a criticat atitudinea Poloniei.

La întrunirea extraordinară a Consiliului JAI participă miniștrii de interne din statele Uniunii Europene, reprezentanții Comisiei Europene și ai Agențiilor UE din domeniul JAI (EUROPOL, FRONTEX, Biroul de Ajutor European pentru Azil).

Potrivit agenţiei EFE, Angela Merkel va propune miercuri, la consiliul extraordinar JAI, ca ţările care nu accepta să primească imigranţi în baza cotelor obligatorii să plătească 6.500 de euro pentru fiecare om refuzat.

Astfel, România ar avea de plătit aproape 30 de milioane de euro, pentru cei 4.566 de refugiaţi pe care nu-i doreşte, din totalul de 6.351 pe care CE vrea să-i aloce ţării noastre.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax