Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Directorul Romsilva: Tăierile ilegale din pădurile administrate de regie reprezintă doar 0,5% din volumul rulat

Publicat

lemne, defrisare Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) – Romsilva, Adam Crăciunescu, susține că tăierile ilegale înregistrate în pădurile administrate de regie reprezintă în jur de 50.000 – 60.000 de metri cubi pe an, adică în jur de 0,5% din volumul rulat, deși Romsilva este cel mai folosit cuvânt atunci când se vorbește despre tăieri ilegale, pentru că este „brandul cel mai cunoscut”.

„Tot ceea ce se face rău în țara asta face Romsilva. Pentru că este un brand ușor de pronunțat și cel mai cunoscut se folosește Romsilva în momentul când se discută de tăieri ilegale, deși multe suprafețe de pădure sunt ale unor proprietari mici, ale unor procuratori de pădure. Suntem singurul administrator de păduri care poate furniza la zi date despre tăierile ilegale. Este vorba de 50.000 — 60.000 de metri cubi pe an, ceea ce reprezintă 0,5 — 0,6 la sută din volumul rulat, iar ponderea acestor tăieri ilegale este în zonele cu grad ridicat de sărăcie, în zonele unde trăiesc rromi și unde toamna și iarna există o presiune mai mare pe păduri”, a explicat directorul general al Romsilva, într-o conferință de presă organizată la Poiana Brașov de „Ziua Silvicultorului”.

Acesta a recunoscut că au fost situații în care au fost implicați și angajații Romsilva, însă cazurile au fost izolate și au fost luate toate măsurile pentru stoparea acestor fenomene.

„Am avut și noi, de ce să nu recunoaștem, problemele noastre, cazuri izolate, dar am luat măsurile care se impun la nivelul personalului, cum a fost cazul de la Comana, cel de la Bihor sau din Cluj, de la Beliș, însă cred că s-a intrat în normalitate și nu o să mai avem probleme cu tăieri ilegale masive”, a menționat Crăciunescu.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax