Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Crăciunul în familie, dar nu pentru toţi. Câteva sute de persoane din Alba au sărbătorit prin muncă

Publicat

Crăciunul este sărbătoarea care se petrece în familie, alături de cei dragi. Este vremea colindelor, a uralelor şi a cadourilor, însă, din păcate, pe foarte mulţi dintre bugetari, sărbătoarea Crăciunului nu i-a găsit în jurul bradului împodobit, ci în teren sau la birourile instituţiilor unde lucrează.

În Alba, numărul oamenilor care au sărbătorit Crăciunul la locul de muncă şi mai precis în slujba noastră depăşeşte câteva sute. Aici ne referim la jandarmi, poliţişti, medici, salvamontişti şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care în aceste zile au muncit cu program normal, pentru a ne asigura nouă sărbători liniştite.

Peste 100 de jandarmi, la muncă de Sărbători

La Inspectoratul Judeţean de Jandarmi al judeţului Alba, aproximativ 100 de jandarmi, inclusiv echipa managerială au asigurat permanenţa şi s-au prezentat la serviciu zilnic, din 24 decembrie şi până în 27 decembrie. Vineri după- masa, jandarmii montani de la Șugag  ajutați de salvamontiști au reușit să deszăpezească o mașină de teren la Poarta Raiului, în Șureanu.

Citește și  Turişti blocaţi la Poarta Raiului, în Şureanu. Au rămas înzăpeziţi cu o maşină de teren şi au fost salvaţi de jandarmii montani

Permanenţă asigurată de Crăciun, la IPJ Alba

La Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, precum şi la secţiile de poliţie locală şi rurală, activitatea de Crăciun a decurs aproape la fel ca în orice zi normală de muncă.

În zilele de 25 şi 26 decembrie, poliţiştii din Alba au fost la datorie şi au acţionat pentru menţinerea siguranţei civice şi prevenirea infracţiunilor şi a accidentelor rutiere, astfel că, în această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a acţionat zilnic cu peste 200 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni. În perioada 25 – 26 decembrie, politistii au constatat 12 infracţiuni, din care 6 au fost de natură judiciară, 2 de natură economică şi 4 la regimul circulaţiei pe drumurile publice. În aceeasi perioadă, poliţiştii din Alba au aplicat 122 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.250 lei, cele mai multe (75) la OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, urmate de 43 de sancţiuni la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 4 pentru nerespectarea altor acte normative.

Peste 70 angajaţi ai ISU Alba s-au prezentat la serviciu în zilele de Crăciun

De Crăciun, nici la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, angajaţii nu au avut concediu. Aceştia au fost solicitaţi să intervină la diferite incidente, astfel că au sărbătorit Naşterea Domului alături de colegi, dar şi de persoanele aflate la nevoie. Zilnic, aproximativ 70 angajaţi au asigurat permanenţa, astfel că sărbătorea Crăciunului i-a găsit, în aceste zile, în teren.

Întreaga echipă Salvamont Alba, pregătită să intervină de Crăciun

Zilele de Crăciun au fost zile de muncă şi pentru angajaţii Salvamont Alba. Întreaga echipă de salvamontişti au fost în permanenţă pregătiţi să intervină pentru salvarea turiştilor care au ales să îşi petreacă sărbătorile la munte.Vineri după – masa, salvamontiștii din zona Șugag împreună cu jandarmii montani au reușit timp de două ore să repună o mașină pe drum, după ce a rămas înzăpezită la Poarta Raiului, în Șureanu.

Crăciun la muncă, pentru medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

Petrecerile până dimineaţa şi mesele îmbelşugate au dat de muncă medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, care au tratat în această perioadă peste 117  persoane aduse de urgenţă cu diferite afecţiuni, printre care colici biliare, pancreatite, accidente vasculare. În 25 şi 26 decembrie, medici, asistenţi şi brancardieri au făcut gărzi. De Crăciun, respectiv 24-26 decembrie, în Alba au venit pe lume opt copii. Toți băieți, iar printre aceștia se numără și o pereche de gemeni.

Acestea sunt doar câteva dintre exemplele de persoane care şi-au petrecut Sărbătorile de iarnă în slujba noastră şi care au renunţat la momentele în familie şi s-au prezentat zilnic la serviciu pentru a ne oferi un Crăciun liniştit. Pentru activitatea pe care o întreprind şi pentru devotamentul de care dau dovadă, le mulţumin şi le urăm un An Nou, fericit şi fără „incidente neprevăzute”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax