Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Creatorul vaccinului BioNTech/ Pfizer, Uğur Şahin: ”Viaţa va reveni la normal iarna următoare”. Explicațiile acestuia

Publicat

Impactul noului vaccin pentru COVID-19 va fi semnificativ peste vară şi viaţa ar trebui să revină la normal până iarna viitoare, a afirmat unul dintre creatorii vaccinului produs de companiile BioNTech/ Pfizer.

Informația a fost publicată de BBC și a apoi preluată și în presa din România. 

Profesorul Uğur Şahin, co-fondator al BioNTech, a vorbit şi despre faptul că transmiterea virusului în masă s-ar diminua, rezultând o „reducere dramatică a cazurilor”.

Săptămâna trecută, BioNTech şi co-dezvoltatorul Pfizer au spus că analizele preliminare arată că vaccinul lor ar putea preveni mai mult de 90% din populaţie să se infecteze cu Covid-19.

Aproape 43.000 de oameni au participat la teste.

Într-un interviu acordat în emisiunea Andrew Marr Show la BBC One, profesorul Sahin a spus că se aşteptă la analize suplimentare pentru a arăta că vaccinul va reduce transmiterea între oameni precum şi oprirea apariţiei simptomelor la cineva care a făcut vaccinul.

„Sunt foarte încrezător că transmiterea de la om la om va fi redusă cu ajutorul unui astfel de vaccin eficient – poate nu 90% dar poate 50% – însă nu trebuie să uităm că şi asta ar putea duce la o reducere dramatică a răspândirii pandemiei”, a spus el.

Marea Britanie se aşteaptă să primească 10 milioane de doze din vaccinul BioNTech/ Pfizer până la sfârşitul anului, având alte 30 de milioane de doze comandate.

Vaccinul, care a fost testat în şase ţări, este administrat în două doze, la o distanţă de trei săptămâni.

  • Vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de companiile farmaceutice Pfizer (SUA) și BioNTech (Germania) a prevenit mai mult de 90% din infecții, potrivit unui studiu clinic realizat cu zeci de mii de voluntari, anunță Bloomberg, care arată că e cel mai încurajator studiu în acest moment.

Persoanele în vârstă din centrele de îngrijire au prioritate, urmate de personalul medical şi cei cu vârsta de peste 80 de ani. Apoi, populaţia va fi clasificată după vârste.

După anunţul de luni cu privire la primul vaccin eficient, Sir John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford, a sugerat că viaţa ar putea reveni la normal în primăvară. „Sunt poate primul care spune asta, dar voi spune cu oarecare încredere”.

Rata de infectare va coborî

Totuşi, profesorul Sahin spune că va dura mai mult.

Dacă totul continuă bine, a spus el, vaccinul ar putea fi distribuit la „sfârşitul acestui an, începutul anului următor”.

El a afirmat că scopul a fost de a livrea 300 de milioane de doze în toată lumea până în aprilie, ceea ce „ne va permite să creăm un impact”.

El a precizat că marele impact va avea loc mai târziu: „Vara ne va ajuta datorită faptului că rata de infectare va coborî şi, ceea ce este esenţial, vom putea vaccina mai mult până sau înainte de toamna/ iarna următoare”.

Profesorul Sahin a spus că este esenţial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de toamna viitoare.

Cele două companii intenţionează să ceară ca vaccinul să fie aprobat de urgenţă până la sfârşitul acestei luni.

Un vaccin şi tratamente mai bune sunt considerate cea mai bună cale de scăpare de restricţiile impuse în lume.

Aproximativ 12 vaccinuri se află în faza finală a testării, însă acesta este primul vaccin care dă rezultate.

Vaccinul foloseşte o abordare experimentală – injectarea unei părţi a codului genetic al virusului – cu scopul de a pune în mişcare sistemul imunitar.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax