Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Credincioșii romano-catolici din Alba Iulia au celebrat Învierea Domnului. ÎPS György Jakubinyi le-a urat tuturor „Paști pline de har”

Publicat

YouTube video

Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creștinilor, a fost celebrată în noaptea de sâmbătă spre duminică, de către credincioșii romano-catolici din Alba Iulia în Catedrala Sfântul Mihail. 

După binecuvântarea și pregătirea luminii pascale, zeci de credincioși și-au aprins lumânările din „Lumina lui Cristos”.

Apoi, cu lumânările aprinse în mâini, credincioșii, conduși de un sobor de preoți, au înconjurat curtea Palatului Episcopal.

Ceremonia a continuat în biserică, unde ÎPS Arhiepiscop György Jakubinyi i-a binecuvântat pe toți cei care sărbătoresc Învierea Domnului în această zi, urându-le „Paști pline de har” în limba maghiară și română.

În acest an, Biserica Romano-Catolică celebrează marea sărbătoare a Paștelui în data de 31 martie. Aproximativ 1.000.000 de cetățeni români sărbătoresc Învierea Domnului în acest sfârșit de săptămână. Paștele ortodox și greco-catolic este marcat în calendar peste cinci săptămâni, în prima duminică din luna mai, pe data de 5.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax