Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Credit bancar pentru achiziţionarea unui aparat RMN, de către Spitalul Judeţean Alba

Publicat

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba intenţionează să achiziţioneze, prin licitaţie publică, o instalaţie de Rezonanţă Magnetică Nucleară (R.M.N.), iar pentru contractarea împrumutului bancar, din care se va finanţa achiziţia aparatului, este necesară constituirea unei garanţii imobiliare, în favoarea băncii care va acorda creditul acestei unităţi sanitare.

În acest sens, Spitalul Judeţean  de Urgenţă Alba Iulia a solicitat  Consiliului Judeţean Alba, identificarea unui imobil din patrimonial judeţului Alba, care să constituie garanţie imobiliară pentru contractarea împrumutului bancar.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, le-a spus consilierilor judeţeni în şedinţa de joi că este oportună achiziţionarea unui astfel de aparat din mai multe motive: în primul rând, nu există un astfel de aparat în judeţul nostru. Investigaţiile de acest tip se fac doar în unităţi sanitare din judeţele Cluj, Sibiu şi Arad, ceea ce înseamnă un efort financiar suplimentar pentru spital – costul investigaţiei şi contravaloarea transportului.

Este un aparat care face investigaţii de înaltă performanţă medicală, cu rezultate rapide şi sigure de diagnostic; există o adresabilitate crescută a pacienţilor din judeţ pentru acest serviciu; poate fi o sursă de venit suplimentar pentru spital prin efectuarea de investigaţii la cerere, inclusiv pentru pacienţi din alte judeţe; achiziţionarea aparatului poate situa spitalul într-o categorie superioară de unitate sanitară, cu implicaţii directe asupra veniturilor obţinute din contractul CAS.

Aparatul urmează să fie achitat în termen de 6 ani, cu rata lunară de 57.900 lei, rata putând fi susţinută din veniturile proprii ale Spitalului Judeţean.

Pentru achiziţionarea aparatului RMN prin creditare este necesară o garanţie imobiliară cu o valoare de cel puţin 1.050.00 lei, reprezentând partea TVA aferentă valorii aparatului pentru care nu există garanţie.

Bunurile din inventarul proprietăţii private a judeţului Alba nu îndeplinesc condiţiile solicitate de creditor, astfel că a fost identificată soluţia ca imobilul situat în municipiul Alba Iulia, Strada Mihai Viteazul, nr.2, să fie trecut din domeniul public în domeniul privat al judeţului Alba, potrivit prevederilor legale, în vederea constituirii acestuia ca garanţie imobiliară pentru contractarea împrumutului bancar de către spital.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax