Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Credit de maximum 23,4 milioane lei pe 15 ani pentru refinanţarea împrumutului de la CEC Bank. Primăria Alba Iulia vrea dobânzi mai mici

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

PrimariaAlba IuliaPrimăria Alba Iulia cere aprobarea Consiliului Local pentru contractarea şi garantarea cu venituri proprii a unei finanţări rambursabile în sumă de maximum 23,4 milioane lei pe cel mult 15 ani, pentru echilibrarea serviciului datoriei publice. Este vorba despre refinanţarea soldului aferent creditului contractat de administraţia locală în 2013, de la CEC Bank, pentru acoperirea unor proiecte locale. Acum, este în discuţie varianta unei finanţări cu dobânzi mai mici.

Suma exactă avută în vedere este de 23.413.155,26 lei, iar refinanţarea parţială este apreciată ca necesară, pentru reducerea serviciului datoriei publice locale şi un mai bun acces la finanţări viitoare, după cum se arată în proiect.

De asemenea, potrivit aceleiaşi surse, contractarea unui împrumut pe termen lung (15 ani) asigură accelerarea dezvoltării locale, iar refinanţarea va asigura reducerea costurilor de finanţare şi diminuarea gradului de îndatorare al municipiului.

În documentaţie se mai precizează că bugetul local nu dispune de fondurile necesare pentru rambursarea anticipată a soldului creditului contractat în 2013 la CEC Bank.

Se urmăreşte obţinerea unei rate de dobândă inferioară ratei ROBOR 3M plus 3,75%, existentă în contractul în vigoare, precum şi diminuarea nivelului comisioanelor.

Într-un exemplu de calcul, la suma amintită, contractată printr-un credit pe 12 ani, serviciul datoriei publice locale totale este estimat, pentru perioada 2016-2017, la un nivel ce variază între 5,21% şi 17,46% din veniturile proprii.

Creditul contractat în 2013 de la CEC Bank a fost de 26,5 milioane lei (linie de finanţare revolving, pentru finanţarea unor investiţii de interes public local, printre care reabilitarea centrului istoric – Fortificaţia Vauban, reconstituire Latura de Vest, Parcul Dendrologic, modernizarea DN74 – strada Zlatnei şi Calea Moţilor, respectiv DN1 – E81, str. Al.I Cuza).

AICI, mai multe detalii despre împrumut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax