Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Credite bancare cu acte false: 11 persoane din Alba, acuzate într-un dosar de înşelăciune. Prejudiciul este de peste 200.000 de lei

Publicat

bani Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Alba au finalizat cercetările într-un dosar privind 11 persoane din Alba, acuzate de fapte de înşelăciune, instigare la înşelăciune, fals şi uz de fals. Acestea ar fi obţinut credite de nevoi personale sau au instigat la obţinerea unor asemenea credite, prin folosirea de documente false. O agenţie bancară din Alba Iulia a fost prejudiciată cu suma de 232.500 lei.

Potrivit IPJ Alba, din cercetări a rezultat că, în perioada 2013 – 2014, nouă persoane din judeţul Alba au solicitat și obținut un număr de 10 credite de nevoi personale de la sucursala din Alba Iulia a unei bănci, prezentând adeverințe de salariu, contracte individuale de muncă și acte adiționale la contractele individuale de muncă, care atestau faptul că realizau venituri și erau angajate la o societate comercială din Alba Iulia, în condițiile în care aceste persoane nu figurau în evidențele Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba ori ca fiind angajaţii vreunui agent economic.

Documentele (adeverințe de venit, contracte individuale de muncă și acte adiționale la contractele individuale de muncă) ar fi fost emise de către administratorul unei societăţi comerciale din Alba Iulia, care le-a pus la dispoziţia persoanelor ce au obţinut creditele şi care le-a instigat să le folosească în obţinerea de credite.

Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că un alt bărbat ar fi facilitat obţinerea acestor documente false de către persoanele care intenţionau să obţină un credit de nevoi persoane de la sucursala bancară în cauză, cunoscând faptul că aceste documente sunt false, pe unele dintre acestea întocmindu-le personal.

Documentele întocmite în fals au fost ulterior folosite, pentru obţinerea de credite de nevoi personale, cu valori cuprinse între 8.100 şi 40.700 lei, banca fiind prejudiciată, în total, cu suma de 232.500 lei.

Dosarul finalizat a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de emitere a rechizitoriului şi trimitere în judecată faţă persoanele care au obţinut creditele, sub aspectul comiterii infracțiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, în vreme ce în sarcina administratorului societăţii care a emis documentele false şi a persoanei care a intermediat obţinerea documentelor au fost reţinute infracțiunile de instigare la înșelăciune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la înșelăciune şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv instigare la înșelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax