Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cresc AMENZILE RUTIERE din prima zi a anului 2015. Vezi cât ai putea scoate din buzunar după Revelion dacă nu respecţi regulile de circulaţie

Publicat

actiune politisti alba Din prima zi a anului 2015 încep scumpirile. Primii care vor resimți aceste majorări sunt șoferii care încalcă regulile de circulaţie. Amenzile rutiere vor crește odată cu majorarea salariului minim brut pe economie la 975 de lei. Astfel, de la anul, punctul de amendă creşte de la 90 de lei, la 97,5 de lei, valoarea acestuia însemnând 10 la sută din cuantumul salariului minim brut pe ţară. 

Cei care nu respectă regulile de circulație vor plăti între 195 de lei şi 300 de lei dacă vorbesc la telefon fără sistem handsfree, nu poartă centura de siguranţă şi opresc neregulamentar. Tot atât vor avea de achitat dacă schimbă direcţia fară să semnalizeze sau lasă liber volanul în timpul deplasării.

Şoferii vor fi amendaţi cu 390 până la 487,5 lei, dacă staţionează în locuri nepermise, depăşesc limita de viteză cu 30 de km/h sau îşi echipează maşinile cu anvelope de alte dimensiuni decât cele trecute în talon.

Vor scoate din buzunar până la 780 de lei dacă se urcă la volan cu permisul expirat şi îşi pot pierde şi carnetul pentru 60 de zile dacă nu respectă culoarea semaforului şi produc un accident sau dacă circulă pe contrasens.

Dacă vor circula pe timp de iarnă fără anvelope corespunzătoare, șoferii pot scoate din portofele până la 1950 de lei. Totodată aceştia pot rămâne fără permis timp de 90 de zile dacă depăşesc viteza maximă cu mai mult de 50 de kilometri pe oră.

sursa: antena3

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax