Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cresc din nou ratele românilor: 25 de euro în plus la un credit de 50.000 de euro. Se așteaptă a opta majorare a indicelui Euribor

Publicat

Banca Central Europeană a majorat dobânda cheie, iar indicele Euribor este aşteptat să înregistreze şi cea de-a opta creştere succesivă. Astfel, ratele la creditele în euro vor putea creşte din nou. 

Românii cu credite în euro ar putea plăti mai mult, după ce dobânda de politică monetară a crescut din nou, pentru a opta oară succesiv.

Euribor vine de la Euro Interbank Offered Rate. Indicele se calculează realizând o medie a dobânzilor la care 19 bănci de prim rang din zona euro sunt dispuse să împrumute bani către alte bănci de prim rang din zona euro.

Specialiştii citați de Antena3 spun că Euribor ar putea să ajungă la 4,25%, nivelul dobânzii de politică monetară.

Astfel, pentru un credit de 50.000 euro, spre exemplu, luat pe o perioadă de 30 de ani, această creștere ar însemna peste 25 euro în plus la rată, adică peste 100 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax