Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cresc prețurile la înmormântări în Alba Iulia. Tariful pentru săpat groapa, la vot în Consiliul Local

Publicat

sapat groapa

Consilierii din Alba Iulia au de aprobat, în ședința ordinară din 27 septembrie, majorarea tarifelor practicate la Cimitirul Municipal. Printre acestea se numără taxa pentru săpat groapa, tarifului de gropari, prețul pentru închis-deschis placa și închirierea capacului frigorific.

De asemenea, va fi votată și propunerea de majorare a tarifului de întreținere anuală a locului în cimitir, de la 36 de lei la 48 de lei.

Tarifele practicate în prezent la Cimitirul Municipal din Alba Iulia au fost votate într-o ședință de Consiliu Local în anul 2017 și de atunci nu au mai suferit modificări. Dar acest lucru s-ar putea schimba dacă vineri, consilierii locali vor vota noile tarife propuse de Prometeu SRL, firmă care administrează Cimitirul Municipal.

Tarifele s-ar putea modifica astfel:

– săpat de groapă; de la 375 de lei la 450 lei

– tarif gropari (închiriat dolii, funii, tras clopot, transport și lăsat în groapă): de la 300 de lei la 350 de lei

– închis-deschis placă (include pregătirea cavoului pentru înmormântare, măturat, chituit placă după înmormântare): de la 200 de lei la 350 de lei

– închiriere capac frigorific: de la 75 de lei pe zi la 100 de lei pe zi

Se propune și majorarea tarifului de întreținere anuală a locului de veci de la 36 de lei la 48 de lei, de la începutul anului 2020.

Firma care a solicitat modificarea tarifelor își argumentează cererea prin faptul că suma actuală de 36 lei pe an din care se scade TVA-ul conduce la un tarif de 2,43 lei/ loc/ lună, insuficient pentru întreținerea cimitirului (cosit, măturat alei) și plata utilităților (apă, curent, ridicarea gunoiului).

Referitor la cererea de mărire a tarifelor, reprezentanții firmei susțin că taxele actuale nu acoperă salariile a patru angajați pe zi, plus uzura echipamentelor și a sculelor, curățarea zonei după înmormântare și evacuarea pământului rămas când este cazul.

De asemenea, noile tarife propuse sunt în concordanță cu tarifele practicate în orașele învecinate și țin cont și de majorarea ajutorului de înmormântare oferit de Casa de Pensii, de la 4.162 de lei în anul 2018 la 5.163 lei în 2019.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax