Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cresc prețurile la înmormântări în Alba Iulia. Tariful pentru săpat groapa, la vot în Consiliul Local

Publicat


sapat groapa

Consilierii din Alba Iulia au de aprobat, în ședința ordinară din 27 septembrie, majorarea tarifelor practicate la Cimitirul Municipal. Printre acestea se numără taxa pentru săpat groapa, tarifului de gropari, prețul pentru închis-deschis placa și închirierea capacului frigorific.

De asemenea, va fi votată și propunerea de majorare a tarifului de întreținere anuală a locului în cimitir, de la 36 de lei la 48 de lei.

Tarifele practicate în prezent la Cimitirul Municipal din Alba Iulia au fost votate într-o ședință de Consiliu Local în anul 2017 și de atunci nu au mai suferit modificări. Dar acest lucru s-ar putea schimba dacă vineri, consilierii locali vor vota noile tarife propuse de Prometeu SRL, firmă care administrează Cimitirul Municipal.

Tarifele s-ar putea modifica astfel:

– săpat de groapă; de la 375 de lei la 450 lei

– tarif gropari (închiriat dolii, funii, tras clopot, transport și lăsat în groapă): de la 300 de lei la 350 de lei

– închis-deschis placă (include pregătirea cavoului pentru înmormântare, măturat, chituit placă după înmormântare): de la 200 de lei la 350 de lei

– închiriere capac frigorific: de la 75 de lei pe zi la 100 de lei pe zi

Se propune și majorarea tarifului de întreținere anuală a locului de veci de la 36 de lei la 48 de lei, de la începutul anului 2020.

Firma care a solicitat modificarea tarifelor își argumentează cererea prin faptul că suma actuală de 36 lei pe an din care se scade TVA-ul conduce la un tarif de 2,43 lei/ loc/ lună, insuficient pentru întreținerea cimitirului (cosit, măturat alei) și plata utilităților (apă, curent, ridicarea gunoiului).

Referitor la cererea de mărire a tarifelor, reprezentanții firmei susțin că taxele actuale nu acoperă salariile a patru angajați pe zi, plus uzura echipamentelor și a sculelor, curățarea zonei după înmormântare și evacuarea pământului rămas când este cazul.

De asemenea, noile tarife propuse sunt în concordanță cu tarifele practicate în orașele învecinate și țin cont și de majorarea ajutorului de înmormântare oferit de Casa de Pensii, de la 4.162 de lei în anul 2018 la 5.163 lei în 2019.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

CRIMA de la Războieni: Bărbatul care a omorât-o cu un topor pe femeia din Cluj, ARESTAT PREVENTIV

Publicat

femeie moarta razboieni

Alexandru Capas, bărbatul din Războieni care a omorât o femeie și a îngropat-o în cotețul pentru porci, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.  Capas în vârștă de 47 de ani, în timpul audierilor a avut o atitudine oscilantă, dar într-un final a recunoscut fapta și a indicat locul unde a îngropat cadavrul femeii. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Câți români lucrează și în weekend. La ce vârstă preferă să renunțe la timp liber în favoarea întregirii veniturilor

Publicat

angajat lucru munca

Peste 4 milioane de români lucrează în weekend, iar majoritatea dintre ei au între 35 şi 44 de ani. Cei mai tineri preferă să păstreze sfârșitul de săptămână pentru activități personale. În zilele de sâmbătă, în România, lucrează aproximativ 4,2 milioane oameni, iar cei mai mulţi au între 35 şi 44 de ani. Pe locul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

RADARE de weekend în ALBA. Locaţiile în care Poliţia monitorizează traficul și atenționări pentru șoferi

Publicat

politie

Poliţia Rutieră monitorizează traficul şi în judeţul Alba, în acest weekend şi reaminteşte celor care se deplasează cu maşina să respecte regulile de circulaţie şi să conducă prudent. Şoferilor li se recomandă să ţină cont de limitele de viteză, să nu încalce regulile rutiere, în general, să nu conducă obosiţi sau sub influenţa alcoolului şi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: 16 turiști, rămași blocați cu trei mașini în zăpadă, în Munții Șureanu, salvați de jandarmi și Salvamont Alba

Publicat

Un grup de 16 turiști care se deplasau cu trei mașini în Munții Șureanu au rămas blocați în zăpadă, pe un drum forestier și au avut nevoie, vineri seara, de ajutor. Au intervenit echipaje de jandarmi și Salvamont. Potrivit Jandarmeriei Alba, apelul a fost primit în jurul orei 20.00. Tinerii cu vârste cuprinse între 20 […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate