Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cresc salariile în construcții și TVA va rămâne la o singură cifră la alimente și medicamente. Precizările premierului Ciolacu

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu a făcut precizări despre TVA și salariile din construcții. Acesta spune că, prin măsurile fiscale pe care le ia, nu introduce taxe noi, ci scoate din excepţii şi niciun om de rând nu va fi afectat de aceste măsuri.

„Nu se mai măreşte nicio taxă. Noi am venit cu un pachet pe toate cele trei paliere. Noi avem excepţii, eu nu mai suport cuvântul ‘excepţie’. De când sunt prim-ministru, mie mi s-a acrit de acest cuvânt. Cu cât îmi vin mai multe informaţii de la Finanţe, avem excepţii la excepţii, nu se poate aşa ceva. Am distrus această ţară prin 500 de excepţii luate într-o sută de acte normative.

Noi dorim acum să aderăm la OECD. E foarte important, intrăm în rândul ţărilor dezvoltate. Este foarte important să vedem ce avem excepţii. Eu nu am introdus taxe noi, am scos din excepţii. Nu mai suportă statul român excepţiile. Intervii punctual cu excepţii, peste tot se întâmplă în lume, pe anumite categorii”, a spus Ciolacu la Antena 3.

Acesta a menţionat că excepţiile înseamnă 75 de miliarde de lei anual, iar evaziunea fiscală în România înseamnă 160 de miliarde.

„Veţi vedea lunar, după ce creez cadrul legislativ prin această lege pe care îmi asum răspunderea în Parlament, vor fi minumum două ministere care vor veni în şedinţa de guvern cu reorganizare, unde vor dispărea autorităţi, agenţii”, a punctat premierul.

Marcel Ciolacu a mai spus că „niciun om de rând nu va fi afectat de măsurile pe care le ia Guvernul”, potrivit Agerpres.

Premierul a spus că salariile minime în construcții vor crește de la 4000 la 4.500 de lei (brut, n.r.)

”Nimeni nu va fi afectat. Mai mult, ca să fiu sigur că nimeni nu este afectat, salariul minim din construcții se mărește de la 4000 de lei la 4500 de lei. Deci lucrătorul nu pierde niciun leu”, a spus premierul.

Nu poți să mărești TVA și să tai puterea de cumpărare și a celui cu 1000 de lei și a celui cu 3000 de lei, a mai spus acesta.

TVA de o singură cifră la alimente și medicamente

„Există rapoarte de la Banca Mondială, de la FMI, de la Comisia Europeană unde există anumite recomandări.

Eu am spus că nu o să cresc TVA-ul la alimente și medicamente. Acest lucru va aduce austeritate ca în 2010.

După o lună de zile în care sunt prim ministru, am reușit să avem TVA cu o singură cifră și o să menținem TVA-ul cu o singură cifră prin toate măsurile„, a menționat prim-ministrul, la Antena3.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax