Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cresc tarifele pentru iluminat public la Alba Iulia. Majorare cu rata inflaţiei şi costurile de modernizare

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia au de aprobat, marţi, în şedinţă ordinară, majorarea preţurilor unitare şi a tarifelor de iluminat public la Alba Iulia. Propunerea este motivată de creşterea salariului minim şi a ratei inflaţiei, dar şi de modernizarea reţelei de iluminat, ce presupune costuri suplimentare.

Se propune majorarea preţurilor unitare şi tarifelor pentru activităţile serviciului de iluminat public executate de Flash Lighting Services SA, începând cu luna mai 2018. De asemenea, se actualizează valoarea contractului de delegare prin concesionare a serviciului de iluminat public.

Firma a solicitat actualizarea preţurilor şi tarifelor cu rata inflaţiei, potrivit adresei INS pentru perioada decembrie 2016 – decembrie 2017, cu 100,22%. Pentru cheltuielile cu “munca vie”, majorarea va fi 109,55%, corespunzător creşterii salariului minim pe economie de la 1.450 lei/lună la 1.900 lei/lună. Cheltuielile cu salariile pentru operatorul de iluminat public cresc cu 131,03%, cele operaţionale cu 100,22%, iar redevenţa lunară cu 100,22% (de la 9.727,52 lei la 9.748,92 lei). În total, valoarea abonamentului lunar pentru monitorizarea şi întreţinerea iluminatului public se majorează cu 100,22%, de la 20.510 ,86 lei la 21.150,40 lei.

Tarifele şi preţurile unitare în ceea ce priveşte iluminatul public sunt structurate astfel:

– abonament lunar pentru întreţinerea sistemului de iluminat public

– preţuri unitare de înlocuire a echipamentelor şi materialelor de întreţinere

– preţuri unitare utilizate în lucrările de investiţii (reabilitare şi sau extindere reţele de iluminat public

– preţuri unitare pentru închiriere echipamente utilizate în activitatea de iluminat ornamental cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Operatorul propune echipamente şi materiale noi, ce vor fi utilizate în perspectiva înlocuirii surselor de iluminat sodium cu surse de iluminat LED, având în vedere că legislaţia în domeniu impune înlocuirea corpurilor de iluminat de generaţie veche până în 2020.

Firma asigură întreţinere şi modernizare pentru iluminat public stradal rutier şi pietonal, architectural (punere în evidenţă monumente de artă sau istorice, obiective de importanţă publică sau culturală), ornamental (parcuri, spaţii de agreement, pieţe, târguri etc), ornamental-festiv (temporar, cu ocazia sărbătorilor şi evenimentelor).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax