Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Cresc tarifele pentru iluminat public la Alba Iulia. Majorare cu rata inflaţiei şi costurile de modernizare

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia au de aprobat, marţi, în şedinţă ordinară, majorarea preţurilor unitare şi a tarifelor de iluminat public la Alba Iulia. Propunerea este motivată de creşterea salariului minim şi a ratei inflaţiei, dar şi de modernizarea reţelei de iluminat, ce presupune costuri suplimentare.

Se propune majorarea preţurilor unitare şi tarifelor pentru activităţile serviciului de iluminat public executate de Flash Lighting Services SA, începând cu luna mai 2018. De asemenea, se actualizează valoarea contractului de delegare prin concesionare a serviciului de iluminat public.

Firma a solicitat actualizarea preţurilor şi tarifelor cu rata inflaţiei, potrivit adresei INS pentru perioada decembrie 2016 – decembrie 2017, cu 100,22%. Pentru cheltuielile cu “munca vie”, majorarea va fi 109,55%, corespunzător creşterii salariului minim pe economie de la 1.450 lei/lună la 1.900 lei/lună. Cheltuielile cu salariile pentru operatorul de iluminat public cresc cu 131,03%, cele operaţionale cu 100,22%, iar redevenţa lunară cu 100,22% (de la 9.727,52 lei la 9.748,92 lei). În total, valoarea abonamentului lunar pentru monitorizarea şi întreţinerea iluminatului public se majorează cu 100,22%, de la 20.510 ,86 lei la 21.150,40 lei.

Tarifele şi preţurile unitare în ceea ce priveşte iluminatul public sunt structurate astfel:

– abonament lunar pentru întreţinerea sistemului de iluminat public

– preţuri unitare de înlocuire a echipamentelor şi materialelor de întreţinere

– preţuri unitare utilizate în lucrările de investiţii (reabilitare şi sau extindere reţele de iluminat public

– preţuri unitare pentru închiriere echipamente utilizate în activitatea de iluminat ornamental cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Operatorul propune echipamente şi materiale noi, ce vor fi utilizate în perspectiva înlocuirii surselor de iluminat sodium cu surse de iluminat LED, având în vedere că legislaţia în domeniu impune înlocuirea corpurilor de iluminat de generaţie veche până în 2020.

Firma asigură întreţinere şi modernizare pentru iluminat public stradal rutier şi pietonal, architectural (punere în evidenţă monumente de artă sau istorice, obiective de importanţă publică sau culturală), ornamental (parcuri, spaţii de agreement, pieţe, târguri etc), ornamental-festiv (temporar, cu ocazia sărbătorilor şi evenimentelor).


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Purtătorul de cuvânt al CNAS a DEMISIONAT, după declarația ”Oamenii mor oricum”. Platforma de carduri este încă blocată

Publicat

daniel osmanovici

Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, a demisionat din funcţie, a declarat duminică, pentru AGERPRES, consilierul superior în CNAS Augustus Costache, informează românia24.ro. “Confirm, şi-a dat demisia de vineri, din funcţia de şef de serviciu”, a spus Costache. Daniel Osmanovici a declarat, miercuri, într-un interviu la un post […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Daci, romani și gladiatori, la prima ediție a evenimentului ”Ziua Cetății Singidava” de la Cugir

Publicat

daci si romani

Sâmbătă, 20 iulie 2019, Garda Apulum a participat la Cugir, la prima ediție a evenimentului ”Ziua Cetății Singidava”. Manifestarea organizată chiar pe platoul Cetății s-a bucurat de succes, cei prezenți bucurându-se de lecțiile vii de istorie oferite de voluntarii albaiulieni care dau viață Legiunii XIII Gemina, Lupilor Apoulonului și Ludusului Apulensis. Evenimentul a început cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA, săptămâna 22 – 28 iulie. Temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Unde vor fi ploi torențiale

Publicat

De

soare

Vremea va fi frumoasă, cu soare strălucitor și temperaturi care trec de 30 de grade Celsius. Vor mai fi și câteva ploi de vară, însă doar de scurtă durată. Weekend-ul va fi minunat, fără ploi și cu cer senin, vreme numai bună de mers la plajă. Și la munte se mai încălzește, însă sunt așteptate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Bătrân găsit decedat într-un apartament din Alba Iulia, în urma unei intervenții a pompierilor

Publicat

interventie ISU deblocare usa apartament

Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină duminică, în jurul orei 17:20, pentru deblocarea accesului într-un apartament din municipiu. UPDATE 17.40: Dupa deblocarea apartamentului, bărbatul în vârstă de 73 de ani a fost găsit decedat. Potrivit primelor informații oferite de către ISU Alba, în apartamentul situat pe strada Vasile Goldiș s-ar afla un […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate