Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Crescătorii de animale din România vor fi ajutați de Comisia Europeană. Schemă de ajutor de peste 90 de milioane de euro

Publicat

Crescătorii de animale din România vor fi ajutați cu 91 de milioane de euro pentru a-și putea continua activitatea. Este vorba despre o schemă de ajutor, în valoare de 91 de milioane de euro, schemă ce a fost aprobată de Comisia Europeană. 

Potrivit unui comunicat al CE, sprijinul se va acorda sub formă de subvenţii directe. Măsura vizează atenuarea deficitelor de lichidităţi cu care se confruntă beneficiarii şi abordarea unei părţi din pierderile suferite de aceştia din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor restrictive pe care autorităţile române au trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului, relatează mediafax.ro

Schema va fi deschisă întreprinderilor de toate dimensiunile care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele creşterii bovinelor, porcinelor şi păsărilor de curte.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile cadrului temporar. Ajutorul nu va depăşi 290.000 de euro per beneficiar şi se acordă până la 30 iunie 2022.

„Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar”, se arată în comunicat.

De asemenea, Guvernul României, discută un proiect de ordonanță de urgență, pentru acordarea de ajutoare de stat, crescătorilor de animale, afectați de scumpirile din ultima perioadă.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 453,8 milioane de lei, bani care vor fi asigurați de la bugetul de stat. Banii sunt repartizați astfel:

a) 170 milioane lei pentru crescătorii de vite
b) 167 milioane de lei pentru crescătorii de porci
c) 116 milioane de lei pentru crescătorii de păsări

sursă: mediafax.ro.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax