Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Creşele din Ampoi I şi Cetate îşi încep activitatea din această lună. Primăria a aprobat 80 de cereri de înscriere

Publicat

Din data de 8 septembrie, Creşa Ampoi îşi va începe activitatea, urmând ca şi Creşa 1 Cetate de pe strada Alexandru cel Bun să îşi desfăşoare programul normal din a doua parte a lunii septembrie. Comisia instituita la nivelul Primariei Alba Iulia a analizat şi aprobat un număr de 80 de dosare. Situaţia financiară a investiţiilor la noua cresă indică un total de 1.478.569,88 lei, bani alocaţi lucrărilor de modificare a destinaţiei spaţiului cu o suprafaţă desfăşurată de 912 mp. Listele finale pot fi consultate atât la sediile celor două creşe, cât şi la primăria Alba Iulia.

Pentru creşa de pe Alexandru Cel Bun, administraţia locală a investit 1.478.569,88 lei, pentru lucrările de modificare a destinaţiei spaţiului. La această sumă se adaugă totalul dotărilor interioare (saltele, haine de pat, mobilier, aparatură electrocasnică, jaluzele, echipamente IT) de aproximativ 215.000 lei. Pentru creşa din Cartierul Cetate mai sunt necesare achiziţia de materiale didactice, dar şi completarea personalului.

Noua creşă are disponibile 55 de locuri pentru copiii cu vârstele cuprinse între 0-3 ani. Atât clădirea cât și personalul sunt structurate pe grupe de copii în funcție de vârstă. Grupele vor fi organizate pentru copii de la 0-1 an – sugari, 1-2 ani – grupa mijlocie, 2-3 ani – grupa mare. La parterul clădirii, potrivit actelor normative trebuie să fie situate camerele pentru sugari şi grupa mijlocie, iar la etaj, grupa mare.

Înscrierile pentru cele două creşe din Alba Iulia, resectiv cea din Ampoi I şi Cetate s-au făcut în perioada 27-29 august. Părinții au putut depune contestaţii din momentul afişării listei până în data de 3 septembrie. Contestațiile au fost soluționate până în data de 4 septembrie, în aceată zi fiind afişată lista finală cu copiii admişi.

Comisia instituită la nivelul Primăriei Alba Iulia a finalizat procedura de evaluare a cererilor de înscriere a copiilor în cele două creşe din municipiu.

Modul de repartizare al copiilor s-a realizat în conformitate cu prevederile Legii 263/2007 şi anume, în ordinea datei de depunere a cererilor, în limita locurilor disponibile. Au fost analizate şi aprobate un număr de 80 de dosare.

“Odată ce toate semnalele au indicat necesitatea unei creşe în cartierul Cetate, pentru noi acest lucru a devenit o prioritate. Am reuşit să finalizăm această investiţie şi să asigurăm cele mai bune condiţii pentru copii, transformând în mod eficient o clădire care a avut o altă destinaţie, folosind tot ce e mai bun în toate etapele de lucru.

Pe cât de repede ne-am mişcat noi, pe atât de mult ne-au încurcat instituţiile statului şi dispoziţiile guvernului în angajarea personalului necesar. În final, ne-am asumat totul şi am făcut în aşa fel ca părinţii şi copiii să beneficieze de o investiţie atât de aşteptată, în vremuri care-şi condiţionează angajarea de personal într-o creşă”, a declarat primarul Mircea Hava.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax