Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Creșele și grădinițele s-ar putea deschide din 15 iunie. Cum vor fi așezați micuții în sălile de joacă, la masă și în dormitoare

Publicat

gradinita

Creșele și grădinițele s-ar putea redeschide pe 15 iunie. Ministerul Educației și Ministerul Sănătății lucrează la un pachet de măsuri care vor fi luate pentru redeschiderea creșelor și grădinițelor.

Institutul Național de Sănătate Publică a făcut o serie de recomandări privind numărul de copii în grupe și distanța la care micuții vor fi așezați în dormitoare și sălile de masa sau de joacă. Astfel copiii vor trebui să păstreze o distanță de 1,5 metri unul față de altul.

.”Se recomandă reducerea numărului de copii în grupa. Trebuie asigurată o suprafață de 4,5 mp/copil”, se arată în document.

„Distanțarea fizică se va realiza în dormitoare și în sălile de masă prin plasarea paturilor, sezlongurilor, respectiv a măsuțelor la cel puțin 1,5 metri distanță între ele”, potrivit aceleiași surse.

Triajul epidemiologic trebuie să se facă obligatoriu în fiecare zi de către cadrul medical al unității.

Toate spațiile trebuie dezinfectate, jucăriile trebuie spălate regulat, cel puțin o dată pe zi. În același document se vorbește și de aerul condiționat care nu va fi permis pentru a nu se putea răspândi virusul.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihaela M

    joi, 28.05.2020 at 09:07

    Este imposibil sa tii copiii la o distanta de 1,5 m! Dar ma rog, una scrie in documente si total altceva in realitate, ca de obicei!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax