Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Crește acciza la carburanți de la 1 iulie. Cât va costa un litru de motorină sau benzină și cu cât vom plăti mai mult pe un plin

crește accia la carburanti

Publicat

Crește acciza la carburanți de la 1 iulie. Cât va costa un litru de motorină sau benzină și cu cât vom plăti mai mult pe un plin.

Acciza pe carburanți crește de la 1 iulie, ceea ce va duce la scumpirea carburanților. Accizele la benzină şi motorină vor crește în două etape, potrivit unei decizii de anul trecut a Guvernului.

Prima etapă a avut loc la 1 ianuarie. Atunci, preţurile la pompă au crescut, imediat.

Benzina s-a scumpit cu 29 de bani pe litru, iar motorina cu 26 de bani pe litru, în comparaţie cu sfârşitul anului trecut, scrie Economedia.

Crește prețul la carburanți de la 1 iulie

Accizele la benzina fără plumb vor fi majorate cu 363,24 lei / 1.000 de litri, iar cele la motorină cu 332,9 lei / 1.000 de litri, în comparaţie cu nivelul stabilit la 1 ianuarie.

Astfel, prețul la pompă va crește cu 0,43 de lei pe litru la benzină și cu 0,39 de lei la litrul de motorină.

În practică, prețul ar putea crește ceva mai mult, cu aproximativ 50 de lei pe litru, spun chiar reprezentanții asociațiilor de benzinari particulari.

Dacă luăm ca reper cele mai recente preţuri medii la benzină şi motorină şi adăugăm majorarea de acciză cu TVA, atunci, de la 1 iulie, litrul de benzină ar costa 7 lei şi 39 de bani, iar cel de motorină 7 lei şi 42 de bani, conform calculelor Economedia.

În aceste condiții, pentru un plin cu 50 de litri de benzină, de la 1 iulie, şoferii ar putea plăti în plus faţă de preţurile din 16 iunie, cu 21 de lei şi 50 de bani, iar pentru un plin cu 50 de litri de motorină, cu 20 de lei, au mai precizat jurnaliștii publicației amintit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax