Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Crește numărul cazurilor grave. Șeful CNCAV: este posibil să fie 1.600 de infectări pe zi în septembrie

Publicat

Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, susține că este foarte probabil ca numărul infectărilor să ajungă în a doua parte a lunii septembrie la 1.600. Joi, au fost raportate alte peste 500 de cazuri noi în țară și a crescut numărul celor grave.

„Se anticipa această creștere, am transmis că din estimări, având în vedere implementarea relaxărilor și faptul că varianta Delta devine dominantă există această probabilitate de creștere. Considerăm că e foarte probabil să ajungem la final de august la peste 900 de cazuri pe zi și în septembrie, a doua parte, peste 1500 – 1600 de cazuri”, a spus Gheorghiță, pentru Digi24.ro

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România susține că indicatorul legat de severitatea cazurilor de Covid-19 este cel important, de care trebuie să se țină cont și a subliniat că doar prin vaccinare se poate obține o protecție mai bună față de formele severe de boală.

Valul 4 este al nevaccinaților, a spus medicul.

El a adăugat că mesajul privind Campania de vaccinare trebuie adaptat și transmis de persoane care se bucură de încredere – preoții, cadrele didactice, polițiștii, primarul.

În ceea ce privește începerea anului școlar, medicul a subliniat că școala trebuie să înceapă fizic: „Nu mai putem să ne permitem încă un an în care copiii să stea acasă, s-a pierdut suficient de mult. Trebuie să facem un efort ca în acest an copiii noștri să meargă la școală.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax