Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CREȘTE prețul la APĂ și CANALIZARE în județul Alba. Noile tarife au fost aprobate de ANRSC. De când se aplică majorarea

Publicat

Locuitorii din județul Alba vor plăti mai mult pentru apă potabilă și canalizare. Mai exact, prețul la apă ar urma să crească cu 1,42 lei/mc, iar la canalizare cu 3,27 lei/mc, cu TVA inclus.

Noile tarife au fost aprobate vineri, 10 februarie, de președintele ANRSC. Acestea urmează să fie aplicate începând cu data de 1 martie 2023. 

Președintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, Ionel Tescaru, a emis vineri, 10 februarie, o decizie prin care au fost ajustate prețurile și tarifele serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare pentru operatorul Apa CTTA SA Alba.

Care vor fi noile prețuri la apă și canalizare, în Alba

Potrivit documentului, de la 1 martie 2023, prețul apei potabile produsă, transportată și distribuită de către Apa CTTA în județul Alba va fi de 5,98 lei/mc, fără TVA (6,52 lei/mc, cu TVA). În prezent, tariful la apă potabilă este de 5,10 lei/mc, cu TVA.

Prețul la apă urmează să fie majorat astfel cu 27,8%.

De asemenea, tot de la 1 ianuarie 2023, tariful pentru canalizare – epurare pentru întreaga arie de operare va fi de 7,72 lei/mc, fără TVA (8,41 lei/mc, cu TVA). În prezent, prețul la canalizare este de 5,14 lei/mc, cu TVA.

Tarifului la canalizare urmează să fie majorat cu 63,6%.

„Deși ADI Alba a respins prin vot propunerile tarifare ale ANRSC, răspunsul lor a fost: nu contează autonomia locală, contează ce vrea ANRSC-PSD! Motivația e la fel de absurdă: pentru investiții! Despre ce investiții poate fi vorba când deja acestea sunt finanțate pe POIM!

Am sesizat primul ministru în legătură cu ordinul abuziv al ANRSC-PSD care sfidează și încalcă autonomia locală și voința primarilor de aici de a nu majora tarifelor! Voi face și demersurile parlamentare pentru ca ANRSC să nu mai abuzeze de lege!

Soluția corectă era ca aceste creșteri tarifare să se facă etapizat pe o perioadă de 5 ani! Și asta se putea stabili prin normele de aplicare ale ANRSC. Dar unde nu-i cap, vai de picioare!”, a explicat deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Citește și

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. dolfi

    vineri, 10.02.2023 at 21:11

    nesatuii trebuie sa cotizeze la aialalti nesatui. nu v-ar ma rabda pamantu’ de nesimtiti.

  2. Anca Negrila

    vineri, 10.02.2023 at 21:48

    in orasul Caracal, jud Olt, este aceeasi situatie. de la 1 ianuarie s-a scumpit cu 50%. de la 10 lei metrul cub, la sproape 15 lei, cu tot cu canal.
    oare pensiile si salariile au crescut cu 50% din ianuarie???? totusi, apa nu o produce nicio firma, apa este doar distribuita!!! sa le fie rusine, isi bat joc de oamenii cu venituri MICI si in varsta!!!

  3. Dochin Tamara Elena

    vineri, 10.02.2023 at 23:12

    Pur și simplu bătaie de joc și nesimțire. Când vine apa murdară tot cu prețul ăsta o plătim. E prea mare majorarea prețului la apa față de salariile și pensiile albaiulienilor. Vă rog frumos dl Roman faceți ceva în această privință!

  4. facsimil

    sâmbătă, 11.02.2023 at 06:53

    semne bune anul are…
    asta se întâmplă când hoția este legalizată.
    să vă fie rușine nemernicilor.
    😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

  5. Rusinea

    sâmbătă, 11.02.2023 at 08:42

    Unii vorbesc prostii. La Sebes, primarul si consilierii pnl au aprobat majorarea pretului la apa canal, propus tot de catre pnl-istii de la Apa CTTA judeteana!

  6. Constantin Danet

    sâmbătă, 11.02.2023 at 09:19

    ANRSC trebuie să dispară, administrațiile județene și locale știu să își facă treaba și fără ei.

  7. Marius

    sâmbătă, 11.02.2023 at 14:44

    cancerul de societate corupta si incompetenta mai are tupeu sa mareasca preturile ? GUNOAIE DE OAMENII

  8. Alban Mera

    sâmbătă, 11.02.2023 at 19:28

    Eu am vazut la Tv Albacarolina pe primarul din Sebes care a spus si a ratat hotararea prin care nu se maresc orwturile la spa si canal. Ori axel document semnat si stampikat era doar de fațadă ? De ce naiba se da vina pe PSD sau PNL cand ambele partide sunt la guvernare? Sa va fie rusine!!!! Huuuuuuooo..multe voturi se vor indreotain viitor spre alte partide ca cei din PNL- PSD nu ne reprezinta nici impreuna si nici separat.

  9. Carmen

    marți, 21.02.2023 at 17:47

    4.99 lei/apa și 5,24 lei/canalizare fara TVA, în alte județe. niciun preț nu poate fi majorat cu peste 60%, mai spunem ca este scump tariful la energie electrica, dar plătim mai mult apa CTTA decât factura de energie. În tara asta fiecare instituție își poate umili nestingherit cetățenii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax