Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Creşte valoarea TICHETELOR de MASĂ. Noutăţi pentru salariaţii care primesc alocaţie individuală de hrană de la angajatori

Publicat

tichete de masa Valoarea unui tichet de masă creşte începând cu luna mai, potrivit unui ordin al Ministerului Muncii publicat joi în Monitorul Oficial. Reamintim că salariaţii din România au dreptul de a primi de la angajatori alocaţii individuale de hrană sub forma tichetelor de masă.

Valoarea tichetului de masă creşte de la 9,35 la 9,41 de lei. Cea mai recentă modificare a acestuia a fost în luna mai anul trecut, când a urcat de la 9 lei la 9.35 lei. Anterior, a mai fost majorată doar în 2011.

Tichetele de masă sunt oferite de angajatori lunar, în ultima decadă a fiecărei luni, pentru cea următoare, iar din ianuarie 2015, acestea pot fi acordate şi pe suport electronic.

Fiecare salariat poate primi un număr de tichete corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea. În acelasi timp, valoarea tichetelor de masă electronice este transferată lunar, tot în ultima decadă a fiecarei luni, pentru luna următoare, corespunzator numărului de zile lucrătoare ale lunii pentru care se face transferul.

Tichetele de masa pot fi folosite în unităţile de alimentaţie publică, magazinele alimentare, cantinele-restaurant şi bufete.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax