Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Creştere a numărului locurilor de muncă cu peste 20%, în luna octombrie a anului 2023. Platformă

Publicat

În luna octombrie, piața muncii din România a înregistrat o creștere semnificativă de peste 20% față de luna septembrie.

Sectoarele care au înregistrat cea mai mare creștere sunt retail-ul, transportul și logistică, precum și industria de call-center, conform unei analize efectuate de o platformă de recrutare online.

Astfel aproape 34.000 de joburi noi au fost postate de la începutul lunii octombrie, în creştere cu peste 20% faţă de luna septembrie, iar angajatorii au făcut demersurile necesare pentru a putea ţine pasul cu intensificarea activităţii din luna noiembrie, atunci când încep să se deruleze campaniile de „Black Friday”, conform eJobs, citat de Agerpres.

Cea mai mare creştere a numărului de joburi este în transport/logistică, cu un plus de 40% faţă de septembrie, în timp ce pentru retail şi call-center evoluţia a fost de 15%, respectiv 18%.

Cel mai mult se caută curieri, lucrători comerciali, lucrători în depozite şi operatori call-center.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 1.100 posturi pentru curier, 3.700 de joburi de operator call-center, 3.300 de locuri de muncă pentru lucrători comerciali şi 3.700 pentru lucrători în depozit.

Numărul de aplicări atrase de ofertele disponibile în aceste domenii au depăşit pragul de 630.000.

Creştere a numărului locurilor de muncă. Aproape 380.000 de aplicări au vizat locurile de muncă din retail

De asemenea, aproape 380.000 de aplicări au vizat locurile de muncă din retail, 160.000 pe cele din call-center şi 90.000 s-au îndreptat către angajatorii din transport şi curierat.

Cea mai mare parte a aplicărilor pentru aceste domenii aparţine candidaţilor entry-level, cu maximum doi ani de experienţă.

Potrivit Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul net oferit unui curier este, în medie, de 2.900 de lei pe lună, în timp ce un candidat care aplică pentru un job de operator call-center trebuie să se aştepte la un salariu mediu de 2.800 de lei, iar un lucrător comercial sau un lucrător în depozit poate încasa aproximativ 2.700 de lei pe lună.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 27.000 de locuri de muncă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax