Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Creștere pe piața lucrărilor de construcții, în această toamnă. Care este evoluția față de luna august

Publicat

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna august 2022, în prima lună de toamnă. Creșterea ca serie brută este de 8,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, de 3,3%, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistică.

În septembrie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 8,2%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+10,1%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,0%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+4,2%), potrivit INS.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti (+11,4%), clădirile nerezidenţiale (+7,0%) şi la clădirile rezidenţiale (+3,6%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,3%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+3,8%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 2,3%.

Mai multe lucrări de reparații față de anul trecut

Comparativ cu luna septembrie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 26,4%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+69,5%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+35,0%) şi la lucrările de construcţii noi (+18,9%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+38,1%) şi la lucrările de construcţii inginereşti (+37,3%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 0,3%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 27,2%.

În primele nouă luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2021, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 8,9%. Pe elemente de structură, creşteri au
avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+17,1%), lucrările de reparaţii capitale (+12,9%) şi la lucrările de construcţii noi (+5,8%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+19,4%), construcţiile inginereşti (+5,4%) şi la clădirile rezidenţiale (+4,0%).

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 6,6%

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax