Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Creşterea salariului minim ar duce la falimentul firmelor mici

Publicat

În contextul vehiculării unor informaţii conform cărora Guvernul Boc ar aduce în atenţia delegaţiei FMI propuneri ce ţin de mărirea cu cca 100 de lei a  salariului minim (de 600lei), reprezentanţii patronatelor, prezenţi marţi la discuţii cu ministrul Muncii, Ioan Botiş, şi-au exprimat îngrijorarea faţă de efectele pe care le-ar avea această măsură asupra firmelor mici. Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNPMM), Ovidiu Nicolescu a spus că, dacă s-ar majora acest salariu minim şi, implicit, celelalte venituri, în mediul privat ar însemna falimentul a cel puţin 50.000 de firme.  Potrivit lui Nicolescu, „firmele care au performanţă nu rămân pe salariul minim, pentru că au nevoie de oameni buni şi oamenii buni nu se ţin pe salariul minim. Cele care au salariu minim sunt cele care sunt la nivelul supravieţuirii, care nu pot da mai mult, iar aceste firme pe care noi le obligăm să dea mai mult nu au de unde şi vor da faliment”.

Aceste declaraţii vin în contradicţie cu solicitările din aceste zile ale sindicatelor din mai toate sectoarele bugetare, care vor salarii mai mari. Însă oamenii din sectorul privat susţin că majorările salariale ar trebui corelate cu creşterea productivităţii muncii, astfel încât eventuale salarii mai mari de la stat să fie sustenabile din sectoarele care sprijină producţia. „O mărire a salariului minim în prezent, în condiţiile în care se menţine legislaţia actuală, nu este suportabilă de către economia naţională. Sindicatele care cer această majorare nu au nici cinci la sută membri din domeniul privat, ele reprezintă salariaţii din domeniul public, sănătate, educaţie, companiile de stat, unde nu sunt asemenea salarii”, a conchis Ovidiu Nicolescu, citat de Mediafax.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax