Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Creşteri la factura de curent electric, în acest an. Cauza: reforma în domeniul energiei regenerabile

Publicat

Factura la curent electric va fi mai mare, în contextul reformei din acest an, în domeniul energiei regenerabile. Cota obligatorie pentru anul 2017 este 8,3%.

„Impactul în factura consumatorului casnic va crește cu aproximativ 30 de bani pe lună. La nivelul unui an, asta înseamnă o creștere a impactului în factură de la 42 lei/MWh, la aproximativ 47 lei/MWh. Această măsură este menită să aducă un echilibru între efortul suportat de consumatorul final și sprijinul acordat producătorilor de energie din surse regenerabile”, se arată pe site-ul Ministerului Energiei, precizări referitoare la perspectivele pentru 2017 ale sectorului de energie verde, potrivit Agerpres.

Legislația în vigoare prevede că o anumită cotă obligatorie de energie electrică produsă din surse regenerabile de energie beneficiază de sistemul de promovare prin certificate verzi. Cota obligatorie pentru anul 2017 este 8,3%.

„Asta înseamnă că numărul estimat de certificate verzi ce vor fi absorbite de piață în anul 2017 va fi de aproximativ 12 milioane. Aplicând prevederile legii în vigoare (încetarea amânării, începerea reinserției) și luând în considerare certificatele verzi neabsorbite în piață de anul trecut, rezultă un total de certificate verzi disponibile de peste 25 de milioane. Dintre acestea, mai bine de jumătate ar urma să expire, lucru ce ar avea un impact devastator asupra industriei energiei regenerabile din România”, arată reprezentanții ministerului.

Potrivit acestora, reforma pieței de energie regenerabilă, prin modificarea și completarea Legii 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, adoptă o combinație de măsuri, cu rolul de a limita efortul consumatorului final și a oferi un sprijin industriei de producere a energiei regenerabile. Aceste măsuri au impact atât asupra costurilor consumatorilor, cât și asupra fluxurilor de numerar și profitabilității investițiilor în energiile din surse regenerabile.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax