Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Creșterile de salarii la bugetari decise de șefii instituțiilor de stat, interzise de Guvern. OUG, adoptată de Executiv

Publicat

Conducătorii autorităţilor/instituţiilor publice care au calitatea de ordonator de credite nu mai pot emite acte administrative prin care să stabilească drepturi de natură salarială suplimentare faţă de cele stabilite în legislaţia specifică în vigoare.

Noile reglementări au fost stabilite de Guvern joi, printr-o ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru raportarea arieratelor de către instituţiile publice.

Potrivit Guvernului, se reglementează astfel şi faptul ca instituţiile publice, indiferent de modalitatea de organizare şi finanţare, nu vor mai putea raporta în categoria arierate eventualele drepturi de natură salarială, stabilite prin acte administrative emise de conducătorii acestora, suplimentare faţă de cele stabilite prin legislaţia specifică în vigoare şi contribuţiile aferente acestora, sumele respective raportându-se în categoria plăţi restante.

„Prin actul normativ se va debloca situaţia existentă în prezent în cazul unor instituţii publice, astfel încât să-şi poată desfăşura în continuare activitatea pentru care au fost create”, se arată în comunicatul menţionat.

Conform sursei citate, astfel se anulează „eventualele provizioane înregistrate în contabilitate de instituţiile publice, pentru categoriile de datorii faţă de personal, reprezentând drepturi de natură salarială, stabilite prin acte administrative emise de conducătorii acestora, suplimentare faţă de cele stabilite prin legislaţia specifică în vigoare şi contribuţiile aferente acestora, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 17.11.2023 at 11:03

    Scoateţi mă nenorociţilor legea remunerării unitare şi s-a terminat cu prostiile actuale. Dar având în vedere că sunteţi majoritari nu vă interesează acest lucru. Dacă aţi fi fost în opoziţie ce mai băteaţi din gură.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax