Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CRIMA de la Partoş: Miki Lupu în faţa instanţei din Alba. Îşi menţine declaraţia și cere judecarea în lipsă

Publicat

YouTube video

Procesul crimei de la Partoș, faptă ce a tulburat liniştea oraşului Alba Iulia, în vara anului trecut şi a îngrozit o ţară întreagă, continuă la Tribunalul Alba. Mădălin Miki Lupu din Botoşani a recunoscut că a ucis o femeie din Partoș și l-a rănit grav pe fiul acesteia, dar și că, la scurt timp după atacul de la Alba Iulia, a ucis o altă femeie, în comuna în care s-a născut, riscă 25 de ani de închisoare.

Miki Lupu a fost adus în faţa instanţei din Alba, luni, 22 ianuarie. A precizat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Alba că îşi menţine declaraţia pe care a dat-o anchetatorilor, cea în care îşi recunoştea fapta. A solicitat, de asemenea, judecarea sa, în continuare, în lipsă, având în vedere că este inculpat şi în cazul crimei similare de la Botoşani. Procesul continuă, următorul termen fiind stabilit pentru data de 19 februarie, când vor fi audiate alte părţi din dosar.

Citește și Bărbat din Sebeș, urmărit internaţional pentru infracțiuni la regimul rutier, REȚINUT de polițiștii din Alba

Reamintim că în 14 iulie 2017, dimineaţa, în jurul orei 10.00, doi localnici din Alba iulia, mamă şi fiu, au fost atacaţi în propria gospodărie, de un tânăr recidivist, care a intrat peste ei în curte şi în casă. Femeia a fost omorâtă cu brutalitate, iar bărbatul a ajuns în stare gravă, după ce a fost bătut crunt.

Criminalul a ucis altă femeie, în gospodăria acesteia, în judeţul său de baştină, Botoşani, după două zile de la fapta din Alba Iulia, chiar de ziua lui de naştere. Din ambele locuinţe, tânărul a furat bani.

Mădălin Miki Lupu (24 de ani din Coţuşca, Botoşani) are 7 clase, este recidivist, fiind condamnat în trecut pentru un viol comis în 2011. A ieșit din penitenciar în 2016, după cinci ani. Tatuat pe față și pe gât și tăiat pe membre, tânărul este extrem de periculos, şocând prin violenţa cu care a comis faptele. A fost prins la Botoşani, la scurt timp după a doua crimă.

Acolo, a încercat să comită un furt la locuința Floricăi Dutcă, o femeie de 71 de ani din Coțușca. Femeia nu era acasă, dar a fost alertată de vecini. Când a intrat în casă peste tânăr, acesta a înjunghiat-o de două ori, victima decedând la spital. Cea de-a doua victimă a fost ucisă chiar de ziua lui de naștere.

Citește și O femeie a fost găsită fără viaţă într-o casă cuprinsă de flăcări în satul Măgina, lângă Aiud

În ceea ce priveşte crima de la Alba Iulia, anchetatorii au stabilit că „aflându-se pe raza municipiului Alba Iulia, în scopul de a sustrage bani și bunuri, a pătruns fără drept în curtea și în casa locuinței victimei D. C. – în vârstă de 80 de ani și a fiului acesteia, persoana vătămată D. C. O. – în vârstă de 53 de ani, locuință situată în municipiul Alba Iulia, județul Alba, ocazie cu care le-a aplicat acestora mai multe lovituri cu o piatră de decor de grădină, de dimensiuni mari și cu picioarele, în zona capului și a pieptului, sustrăgând din casa locuinței acestora suma de aproximativ 4.300 lei, precum și obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, cauzându-le leziuni grave care au condus la decesul victimei D. C. și la internarea medicală de urgență a persoanei vătămate D. C. O.”.

Citește și VIDEO: Excursie la Arieșeni încheiată cu peripeții. 52 de elevi şi profesori, blocați pe marginea drumului

C. Drâmbărean, o femeie de 80 de ani, a fost găsită fără viaţă, sâmbătă, 15 iulie, dimineaţa, în curtea locuinţei sale, de pe strada Regiment V Vânători, în cartierul Partoş al oraşului Alba Iulia. Fiul ei, C. Drâmbărean, de 53 de ani, a fost găsit închis în casă, în stare de șoc, cu multiple lovituri la nivelul capului.

Cumplita crimă s-a petrecut într-o zi vineri, iar poliția a fost anunțată abia sâmbătă, când victimele au fost găsite de către familie.

Citește și: FOTO-VIDEO: Filmul CRIMEI care a şocat Alba Iulia. Supraviețuitorul tragediei din Partoş, 22 de ore de teroare, în propria casă

O altă infracțiune cu violență pe care acesta ar fi comis-o la Caraș Severin este în atenția anchetatorilor.

Cele două crime, o tentativă de crimă și un atac violent asupra altei persoane, toate comise în doar câteva zile, i-au făcut pe unii dintre anchetatori să îl considere pe autorul faptelor ca apropiat de profilul unui criminal în serie.

Vezi și: VIDEO: Imagini cu suspectul în cazul crimelor din Partoș și Coțușca, adus la Parchetul Botoșani. Anchete separate în cele două județe

Înainte de comiterea crimei, a pândit o altă familie din Alba Iulia

Suspectul crimei de la Partoș a fost recunoscut de o familie din Alba Iulia, în urma fotografiilor apărute în Alba24. Mădălin Lupu a fost identificat de două persoane care l-au văzut în dimineața crimei în zona Cimitirului Eroilor din municipiu.

Acesta pândea o familie care se pregătea să plece în concediu. Oamenii l-au văzut și li s-a părut suspectă prezența acestuia în cartierul lor, însă au decis să plece, totuși. Din cauza unei presimțiri au decis să se întoarcă pentru a vedea dacă a plecat mai ales că acasă a rămas singură, bunica.

După vederea fotografiilor oamenii au fost șocați și s-au gândit la ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu s-ar fi întors din drum.

„Ne-am întors și soțul meu s-a dus la el și l-a întrebat ce urmărește. L-a văzut că avea tatuaj pe față și i s-a părut foarte periculos. I-a răspuns soțului că a venit la o mătușă. Mă gândesc cu groază ce se putea întâmpla”, a povestit femeia.

TE TREC FIORII! Întâlnire de gradul zero cu suspectul CRIMEI de la Partoș. O familie din Alba Iulia l-a surprins pe Lupu în timp ce le pândea locuința

A recunoscut ambele fapte. În cazul crimei de la Partoş, ar fi mărturisit anchetatorilor că și-a ales victimele în funcție de modul sumar în care a evaluat casa și grădina, după care a dedus că acolo locuiește o familie cu bani. Din casa de la Alba Iulia a furat 4.300 de lei.

Procesul pentru omor calificat, tentativă de omor calificat și tâlhărie calificată a început la Tribunalul Alba, pe 19 decembrie, când a fost verificată măsura în dosarul asociat din Botoşani. Un nou termen în cauza de la Alba s-a desfăşurat luni, 8 ianuarie, însă a fost o amânare, pentru că inculpatul nu a fost adus, fiind judecat şi în dosarul din Botoşani.

Citește și FOTO: Google Street View a surprins ”la lucru” prostituatele pe Centura din Alba Iulia. Imagini sugestive

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax