Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Crima de la Rahău: Filmul prinderii suspectului. Polițiștii și-au folosit propriile motociclete enduro

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDF1Z20sMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


La o zi de la prinderea principalului suspect al crimei din Răhău, Alexandru Paștiu, într-o pădure din apropierea localității de către doi polițiști care au mers în urmărirea bărbatului pe motociclete enduro, Ministerul de Interne și Sindicatul Europol au prezentat povestea intervenției celor doi. 

Pe de o parte este partea Sindicatului Europol, care trage un semnal de alarmă față de lipsurile cu care se confruntă polițiștii când intervin într-o situație critică ( situația de față, în care cei doi polițiști au intervenit cu motocicletele proprii) și întâmplarea povestită de reprezentații MAI. 

Reamintim că, Alexandru Paștiu este principalul suspect în cazul unei crime din gelozie. Bărbatul a intrat în nopatea de duminică spre luni peste un cuplu de tineri, l-a ucis cu lovituri de cuțit pe un băiat de 23 de ani și a rănit-o pe iubita acestuia, apoi a fugit de la locul crimei și a fost căutat de către polițiști.

CITEȘTE ȘI: UPDATE VIDEO: CRIMA de la Răhău. Momentul în care principalul suspect a fost prins

Cei care l-au prins sunt polițiștii Ionuț Crețu și Horea Pop Cosmin, alături de alți trei prieteni. Marți, Alexandru Paștiu a fost arestat preventiv 30 de zile, la propunerea procurorilor de pe lângă Tribunalul Alba.

Cum prezintă Europol prinderea suspectului de către cei doi polițiști

”Știre de senzație în presă! Doi polițiști pe motoare l-au căutat pe criminalul din Alba

Nu, să nu înțelegeți că Poliția Română are astfel de dotări. Este vorba doar despre pasiunea și dăruirea a doi polițiști care și-au pus la bătaie propriile motoare pentru a efectua căutări în munți, în zone greu accesibile, ca să nu permită unui criminal să fugă.

În noaptea de duminică, dintr-un acces de gelozie, un bărbat s-a deplasat în localitatea Răhău, jud. Alba, la o adresă unde a găsit-o pe femeia care era însoțită de un alt tânăr. Când i-a văzut, s-a năpustit asupra lor lovindu-i violent cu un cuțit pe care îl avea asupra sa. În urma acestui atac, tânărul de 21 de ani a murit, iar prietena sa a fost grav rănită.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: CRIMA de la Răhău. Principalul suspect, transportat de la sediul Poliției Sebeș, la Parchet pentru audieri

Agresorul s-a făcut nevăzut, existând suspiciunea că s-ar ascunde în pădure, într-o zonă greu accesibilă autoturismelor.

Șefii din conducerea Poliției Sebeș au cerut sprijinul colegului nostru Ionuț Crețu, din cadrul Postului de Poliție Săsciori, cunoscător al zonei și al colegului său Horea Pop Cosmin din cadrul Biroului Rutier, care și-au pus la bătaie propriile motociclete pentru a-l căuta.

Colegii au fost sprijiniți de alți trei prieteni de-ai lor, care au dat dovada de civism și s-au alăturat imediat căutărilor și au periat zona, găsindu-l pe autor la o distanță de 10 km de locul crimei, îmbrăcat în alte haine, crezând că astfel nu va fi identificat.

Sperăm că nu se va trezi vreun „meneger” din Poliția Română să îi acuze pe colegi că nu au fost echipați cu pantalonii cu dungă și pantofii lăcuiți specifici uniformei de serviciu, ci mai degrabă îi vor trece pe lista de salarii pentru misiuni speciale și lucrări de excepție, care de obicei sunt direcționate pentru apropiații șefilor.

Felicitări, Cosmin și Ionuț, pentru determinarea de care ați dat dovadă!”, se arată într-o postare a sindicatului Europol.

Postarea de pe Facebook a Ministerului Afacerilor Interne

„În această noapte a avut loc o crimă în zona Răhau. Suspectul este liber și sigur este în stare de orice. Trebuie să-l prindem imediat! Acestea sunt semnalmentele. Împărțim zonele de căutare!”, le-a spus comandantul polițiștilor de la I.P.J. Alba.

Când au auzit că e vorba de pădurea din Răhau, Cosmin și Ionuț au știut imediat că asta va fi misiunea lor.
– Aici mergem noi! Știm ce-avem de făcut!

– Vedeți că terenul e foarte accidentat. Vă descurcați?

– Sigur că da, cunoaștem foarte bine zona. Vom mergem cu motocicletele noastre.

– Bine! Aveți multă grijă, repet, suspectul poate fi periculos și imprevizibil.

Nu după mult timp de la discuție, cei doi polițiști erau deja echipați în costumele de motociclist, având totuși vestele de protecție pe dedesubt și armamentul din dotare.

În zona în care aveau să meargă, se plimbaseră cu motoarele de multe ori, era perfectă pentru antrenamentul lor enduro.
Două ore au căutat polițiștii, pe toate cărările din acea pădure. Din când în când, își mai întrebau colegii prin stație dacă au dat ei de suspect, sperând să audă o veste bună.

– Încă nu, venea răspunsul de fiecare dată.
Într-un final, într-un loc mai puțin umblat, au observat silueta unui bărbat. Zgomotul motoarelor l-a determinat pe acesta să o ia la fugă. În acel moment, cei doi polițiști și-au dat seama că este cel pe care-l caută.

N-au avut nevoie decât de câteva momente ca să-l ajungă, iar fizionomia acestuia corespundea semnalmentelor pe care le primiseră de la comandant.

– Puteți să opriți căutările, suspectul e cu noi! L-am găsit în pădure și îl aducem acum la drumul național. Vă rugăm să ne trimiteți o mașină!

– Trimitem imediat! Felicitări, băieți, vă așteptăm la bază!

Ionuț este polițist de aproape 15 ani și lucrează în cadrul Secției 7 Poliția Rurală Sebeș, iar Cosmin își desfășoară activitatea la Poliția Rutieră din municipiu.

Pasiunea celor doi pentru motoare i-a ajutat să prindă un bărbat bănuit de uciderea unui tânăr.
Dar acest lucru nu ar fi fost posibil dacă nu ar fi existat pasiune față de munca de poliție!

Felicitări, Ionuț! Felicitări, Cosmin!”, au scris reprezentații MAI pe Facebook.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 20.04.2021 at 21:19

    Bravo lor, felicitari !! Nu acelasi lucru se poate spune de legile din Romania. Dupa ele si dupa conditiile de detentie asta e liber in 10-12 ani, de nu si mai repede.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax