Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Criminalul din blocul M3 din Alba Iulia și liderul sectei spirituale ”Cercul” s-au apucat de pictat sau scris poezii în închisoare

Publicat

Doi dintre cei mai cunoscuți infractori ai județului Alba și-au descoperit pasiunea pentru artă în închisoare, la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud. 

Unul dintre ei nu este străin de lumea artei în general.  Este vorba despre Mihai Pandelea și Eusebio Sebastian. 

Primul, Mihai Pandelea este tânărul din Alba Iulia supranumit și ”criminalul din M-uri”. Este cel care în 2016 a ucis o tânără care practica prostituția, într-un apartament din blocurile M, din Alba Iulia.

Tânără a fost ucisă de Pandelea cu 25 de lovituri de cuțit, iar pentru fapta sa tot atâția ani de închisoare cu executare a primit.

Al doilea, Eusebio Sebastian este din Ocna Mureș și a fost liderul unei secte spirituale numite ”Cercul”, o sectă prin care, timp de aproape zece ani, a racolat studente de la Facultatea de Arte din Târgu Mureș, dar și eleve de liceu.

Acesta spunea că, prin orgii sexuale, ritualuri în miez de noapte, obediență, pot atinge un nivel spiritual superior lumii actuale.

Bărbatul, fost profesor de teatru, muzician, coregraf, fost colaborator al Operei din Viena, a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu exectuare pentru trafic de persoane, trafic de minori și act sexual cu un minor în formă continuată.

Cei doi alături de alți deținuți, dar și polițiști de penitenciar au participat la un simpozion de creație literară și artă, eveniment ce s-a desfășurat în închisoarea din Aiud.

Mai exact a fost vorba despre Simpozionului de creație literară și ilustrație de carte LITER- ART, un proiect educativ în care au fost implicați scriitori, graficieni, reprezentanți ai comunității civile, persoane private de libertate și angajați ai penitenciarului.

Pe parcursul a cinci zile s-au realizat lucrări de grafică poezie, proză scurtă, eseu, ce urmează să fie analizate și selectate de organizatori în vederea publicării.

Potrivit reprezentaților evenimentului au luat parte la proiect: Andrei Bako, Zoltan Balog, Cosmin Georgiu, Ioan Hădărig, Casandra Ioan, Marcel Vișa,  Loredana Gavrilaș, Ramona Dărămuș, Alina Mogoșanu, Arpad Mathe, Florin Covaciu, Ciprian Sabău, Muscă Cristian, Poabar Robert Alexandru, Sporici Ion, Muntean Michael Paul, Erdei Popuța Andrei Cătălin, Dăneasă Ion, Szőcs Dénes, Apostolache Eusebiu Sebastian, Pandelea Mihai Răzvan, Nica George Danuț, Marcu Lucian, Dochia Mircea, Boanță Laurențiu, Caragin Marian, Czanka Gheorghe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax