Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Criminalul din Răhău care a ucis un tânăr de 23 de ani și a rănit-o pe iubita acestuia a primit ani grei de pușcărie

Publicat

Alexandru Paștiu, bărbatul din Răhău care a ucis un tânăr și a încercat să o omoare pe iubita acestuia, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, în primă instanță.

Magistrații Tribunalului Alba l-au condamnat joi, 28 aprilie, la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat, 9 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat și 3 ani de închisoare pentru furt calificat: prin contopire au rezultat 25 de ani de închisoare. 

De asemenea a mai fost obligat la plata, în total a 70.000 de euro, daune morale către parțile civile din dosar: familia tânărului ucis, dar și femeia care a fost atacată de bărbat în noaptea de 18 spre 19 aprilie.

Ce s-a întâmplat în noaptea atacului

Alexandru Paștiu avea o pasiune pentru tânăra atacată, care avea o relatie cu tânărul care avea să fie ucis de Alexandru. În noaptea de 18 spre 19 aprilie 2021, înarmat cu un cuțit, Paștiu a mers spre casa unde cei doi se aflau.

Era aproape ora 4.00, când acesta a intrat în curtea casei. Tânărul a auzit niște zgomote în curte și a ieșit să vadă ce se întâmplă. În acel moment, a fost atacat cu briceagul de către Paștiu.

Au urmat scene groaznice în care, potrivit anchetatorilor, Paștiu l-a lovit cu briceagul de mai multe ori pe tânăr. Acesta s-a refugiat în holul casei, unde a fost lovit iar cu briceagul.

Potrivit motivării instanței, din timpul măsurilor de cameră preliminară, tânărul striga ”Mă omoară, mă omoară”. Femeia a auzit și a deschis ușa și a văzut cum Paștiu i-a aplicat tânărului o ”lovitură cu briceagul în zona pieptului.

De frică a închis ușa de la dormitor, a asigurat-o cu cheia și a apelat numărul de urgență 112, la ora 03,57. În timpul conflictului, inculpatul i-a aplicat victimei 6 lovituri active cu briceagul, așa cum rezultă din raportul de expertiză medico-legală (autopsie).

La un moment dat, victima (femeia) nu a mai auzit zgomot pe hol și a deschis ușa pentru a-i acorda sprijin concubinului ei.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: CRIMA de la Răhău. Principalul suspect, transportat de la sediul Poliției Sebeș, la Parchet pentru audieri

Inculpatul, care se afla în continuare pe hol, a profitat de faptul că victima a deschis ușa, l-a abandonat pe tânăr (care astfel a reușit să se ridice de pe podea și să fugă, dezbrăcat, pe stradă, la locuința părinților săi, situată în apropiere, la câteva sute de metri, pentru a le cere ajutorul), a pătruns în dormitor, și a început să o lovească pe victimă, de mai multe ori, cu același briceag, în zona gâtului și pieptului, cauzându-i plăgi înţepate-tăiate”, se arată îm motivarea instanței.

”Vezi, ti-am zis că vin să te omor!”

”Vezi, ți-am zis că vin să te omor!” au fost cuvintele pe care Alexandru Paștiu le spunea victimei sale, în timp ce o lovea cu briceagul.

”Strigătele de ajutor ale victimei, precum și o parte dintre afirmațiile inculpatului au fost înregistrate de SNUAU 112, întrucât în acele momente victima se afla în convorbire cu operatorul SNUAU 112.

Ca urmare a loviturilor exercitate de inculpat, victima a scăpat telefonul mobil pe podea, iar convorbirea cu operatorul SNUAU 112 a fost întreruptă brusc. Inculpatul și-a însușit telefonul mobil de pe care victima apelase numărul de urgență 112, victima precizând că inculpatul s-a oprit din agresiune (…) <crezând probabil că m-a omorât deoarece eu nu mai ziceam nimic. Mi-a luat telefonul mobil care căzuse lângă cap, și a fugit .(…)>”, se mai arată în motivarea instanței.

Tânărul, grav rănit, a ajuns până la casa părinților săi, aflată la câteva sute de metri de a sa. Acesta a decedat în brațele tatălui său, se mai arată în motivarea instanței.

Paștiu a sărit gardul și a fugit. Dar le-a furat și telefoanele celor două victime.

A dat foc la haine, iar apoi a vrut să se ascundă în pădure, dar a fost găsit de polițiști, care l-au căutat pe motociclete enduro

”După comiterea faptelor, inculpatul a mers la locuința sa, s-a schimbat de haine, a încercat să le incendieze în grădina din spatele locuinței, apoi a fugit pentru a se ascunde în pădurea <Dealul Câlnicului>.

Pe drum, la ieșirea din sat, inculpatul a pierdut briceagul folosit la agresiune, acest corp delict fiind descoperit cu ocazia cercetării la fața locului. S-a mai stabilit că, după comiterea faptelor, la data de 19.04.2021, ora 06.01, inculpatul a căutat pe telefonul său mobil, prin intermediul motorului de căutare Google, informații despre <SĂ DEBLOKEZI UN TELEFON CU COD>, iar ulterior, la orele 06,44 și 06,47 informații despre <PEDEAPSA PENTRU TE OMOR>”, se mai arată în motivarea instanței.

Paștiu a fost prins de de doi polițiști care știau bine zona. Aceștia s-au urcat pe motoare enduro și au pornit în urmărirea sa.

Cum s-a ajuns la crimă

Potrivit anchetatorilor, Paștiu se cunoștea cu tânărul ucis. În luna martie 2020, Paștiu s-a angajat la o firmă la care era coleg cu tânăra și a făcut o pasiune pentru ea. Însă aceasta a intrat într-o relație cu tânărul. Paștiu a tot insistat să îl părăsească pe tânăr, însă aceasta a refuzat.

”Astfel, inculpatul a început să-i ceară în mod repetat victimei să îl părăsească pe tânăr și să aibă o relație cu el.

Victima l-a refuzat, însă inculpatul a continuat, devenind din ce în ce mai insistent, hărțuind-o pe victimă la serviciu, dar și în timpul liber. Acest comportament al inculpatului a determinat-o pe victimă să sesizeze hărțuirea la care era expusă, conducerii unității unde erau angajați, care a hotărât concedierea inculpatului, la începutul lunii februarie 2021.

Totodată, în luna ianuarie 2021, victima a sesizat și poliția, respectiv Poliția Sebeș, unde a fost depusă o plângere sub aspectul comiterii de către inculpat a infracțiunilor de amenințare și hărțuire, cauza fiind înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș.

Cu toate acestea, inculpatul a continuat să o urmărească pe victimă și să-i trimită mesaje de amenințare, iar, în data de 02.04.2021, în jurul orelor 23,30, s-a deplasat la locuința acesteia din Cugir, unde a prins-o de gât și a amenințat-o că <nu se lasă până nu-i va face ceva>.

Pentru aceste motive, la data de 16.04.2021, victima a formulat o nouă plângere prealabilă, sesizând săvârșirea infracțiunilor de amenințare și lovirea sau alte violențe, plângere ce a fost adresată Poliției Cugir”, se arată în motivarea instanței.

CITEȘTE ȘI: Audieri de amploare în cazul crimei comise din gelozie, la Răhău: 15 martori, chemați în fața judecătorilor din Alba

Tentativă de sinucidere, în arestul IPJ Alba

Paștiu a avut o tentativă de suicid, în arestul IPJ Alba. Potrivit surselor alba24.ro, acesta ar fi încercat să se sinucidă în 18 iunie 2021, dimineața, în celula sa din arestul preventiv al IPJ Alba.

CITEȘTE ȘI: Suspectul în cazul crimei din Răhău ar fi încercat să se sinucidă în arest. A ajuns la spital

După tentativa de suicid, bărbatul a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Alba, pe secția UPU, iar apoi a fost trasferat pe secția de Psihiatrie a spitalului.

Sentința de joi, 28 aprilie nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la Curtea de Apel Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax