Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Crin Antonescu: „Cred că proiectul exploatării de la Roşia Montană nu poate fi susţinut”. Ponta: Respingem proiectul în Parlament

Publicat

Liderul PNL, Crin Antonescu, preşedinte al Senatului, consideră că proiectul exploatării de la Roşia Montană nu poate fi susţinut şi că ar trebui respins. A precizat că sentimentul public contrar e mai important decât datele tehnice.

UPDATE: Victor Ponta s-a declarat surprins de anunţul lui Crin Antonescu pe tema proiectului Roşia Montană, însă a declarat că „nu se poate supăra” pe liberal.

„Trebuie doar dat votul pe proiect (n.r. în Parlament) pentru a se închide discuţia. Ce rost mai are să facem comisie dacă liderii politici s-au pronunţat înainte de dezbatere. Trebuie ca Senatul, unde e proiectul, să îl respingă în procedură de urgenţă, apoi la Cameră se va întâmpla la fel„, a precizat Ponta.

Întrebat dacă Guvernul riscă procese din partea firmei RMGC în aceste condiţii, premierul a explicat: „Vom avea procese oricum, dar nu vreau ca eu sau alţi miniştri să fim acuzaţi de subminarea economiei naţionale”.

Legislativul şi-a anulat şedinţa programată la ora 14.00, în care birourile reunite din cele două camere urmau să stabiliească formarea comisiei pentru analizarea proiectului Roşia Montană şi să aibă loc consultări şi audierile miniştrilor pe acest subiect.

„Doresc să fac o declaraţie în nume strict personal. Având în vedere calitatea mea de preşedinte al Senatului, de preşedinte al PNL, e o declaraţie care nu angajează strict Senatul şi nici PNL. Am un punct de vedere ferm şi definitiv conturat în legătură cu proiectul Roşia Montană”, a spus Crin Antonescu.

El a adăugat că va explica de ce şi-a conturat un punct de vedere chiar înaintea dezbaterilor din comisiile parlamentare asupra proiectului.

„Cred că proiectul exploatării la Roşia Montană nu poate fi susţinut, proiectul fie ar trebui retras (…) Eu cred că trebuie respins”, a precizat Crin Antonescu.

În opinia sa, este foarte important să existe o susţinere publică, acest lucru fiind mai important decât datele tehnice ale proiectului respectiv. Antonescu a menţionat că proiectul produce o semnificativă scindare în societatea românească, un număr semnificativ de cetăţeni neavând încredere că un asemenea proiect va utiliza resursele acestei naţiuni în beneficiul acestei naţiuni.

Surse: mediafax, realitatea

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. paiapapacacacacarichi

    marți, 10.09.2013 at 11:31

    Mai omule!Tu esti pus pe o functie[eadevarat ca nu o meriti]dar tu trebuie sa iei decizii.In vocabularul tau[f.sarac dealtfel]n-are ce cauta cuvintele[daca,parca,poate,cred,mi se pare,banuiesc etc si amd]Ce ai facut tu pe functia ce o ai sau ai avut-o,facea de 1000 de ori mai bin e orice om de rind,care traieste realitatea de pe teren.ASA CA SFATUL NOSTRU E SA-TI DAI DEMISIA IMPREUNA CU CELALALT,CA NIMIC DIN CE ATI PROMIS N-ATI REZOLVAT[exceptind ceia ce era pornit de cei de la pdl]Unde sunt cele un milion locuri de munca????Voi orice miscare o faceti ptr,====VOTURI====si cresterea procentajelor usl—de electorat ati uitat pina in preajma alegerilor cind veniti iar cu un mic si o bere.Unde-i planu de dezvoltare a tarii ptr urmatorii 4 ani???,dar pe termen scurt?IN COTRO NE INDREPTAM???+++NE-ATI BAGAT IN HAOS.DE CE NU CAUTATI CA ROSIA MONTANA SA FIE PUSA IN FUNCTIUNE DE CATRE NOI ROMINII,CA TOATE RESURSELE SA RAMINA IN TARA???DE CE NU VA PREUCUPATI DE CERCETARE SI ANALIZE PTR GASIREA UNOR TEHNOLOGI FARA CIANURI???DE CE ATITA DEZINTERES???De ce permiteti vinzarea terenurilor pe termen nelimitat strainilor?De ce nu va preocupa implementarea si dezvoltarea [chiar mai incet] a economiei nationalepe .SUNTEM IN AL 3-LEA RAZBOI MONDIAL.AZI TARILE NU SE MAI CUCERESC PRIN FORTA ARMELOR,CI PRIN PUTEREA SI EXTINDEREA ECONOMICO-FINANCIARA.NU OBSERVATI CA CHINA SI GERMANIA COORDONEAZA LUMEA ECONOMIC SI FINANCIAR?++++CIND CHINA SE VA DESTEPTA,PAMINTUL SE VA CUTREMURA+++

  2. Pingback: FOTO: Miting la Roşia Montană. Peste 500 de oameni au ieşit în stradă şi cer repornirea mineritului în zonă | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax