Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Criptarea aplicației Signal ar fi fost spartă de o firmă de securitate israeliană. Fondatorul ei respinge ideea

Publicat

Firma de securitate israeliană Cellebrite susține că poate decripta mesajele din cadrul aplicației Signal pentru Android.

Aplicația utilizată pentru chat și voice-call este considerată una dintre cele mai sigure, însă decriptarea mesajelor reprezintă un obstacol pentru autoritățile ce combat infracționalitatea.

Cellebrite a indicat că ar putea perturba comunicațiile dintre membrii grupărilor criminale sau chiar dintre protestatari.

Articolul initial, publicat de Cellebrite, în care au fost indicate tehnicile de decriptare a mesajelor Signal, a fost modificat.

Deși există experți care au indicat că spargerea criptării ar fi plauzibilă, mai multe voci, printre care și fondatorul Signal, resping această idee.

BBC a contactat reprezentanții Signal care nu au răspuns inițial însă au revenit cu o postare pe blog în care au calificat pretenția firmei israeliene drept ”destul de jenantă”.

Signal, deținut de Signal Technology Foundation, pune confidențialitatea în centrul sistemului său, folosind un sistem despre care se credea că aproape imposibil de spart.

Aplicația de mesagerie este susținută de Edward Snowden, care susține că o folosește „în fiecare zi”.

„Nu putem să vă citim mesajele sau să vă ascultăm apelurile și nimeni altcineva nu poate” este una dintre frazele cheie cu care este promovată aplicația.

Surse: Cert.ro, BBC.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax